Programa 575 – 12/03/2021 – Edició 2364

Programa 575 – 12/03/2021 – Edició 2364

Pla de reactivació de la Cultura Popular

Aquest passat dijous, dia 11, la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa i la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco han presentat les línies estratègiques del Pla de reactivació de la Cultura Popular davant la pandèmia. La notícia coincideix amb l’impuls per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies conjuntament amb el de Cultura i de la tercera línia de suport a treballadores i treballadors del sector cultural que hagin vist afectada la seva activitat per la pandèmia, una línia d’ajuts dotada amb 4,5 milions d’euros. De tot plegat en parlarem en aquest FES TA FESTA amb el qual arribem al primer any de programes pensats i realitzats en confinament. Segurament, l’aniversari més agre-dolç que celebrarem mai.

Aquest FES TA FESTA tindrà però (com ha estat durant tota aquesta anyada) tots els elements que el fan característic. Com ara les SECCIONS:

També us parlarem de la celebració de les FESTES DE SANT JOSEP ORIOL a Barcelona, la primera Festa Major suspesa l’any passat per la pandèmia, i de com aquest any, encara fortament afectada per les mesures i les restriccions, s’ha sabut reinventar. Podeu consultar el programa d’actes a l’aplicació ISSUU al final d’aquest davantal.

O dels molts actes que s’anuncien per als propers dies en aquest 34è Festival TRADICIONÀRIUS que poc a poc va arribant al seu final i del fet que molts d’ells s’han hagut de doblar per poder satisfer l’allau de sol·licitud d’entrades. Per això us aconsellem que consulteu el web del Festival per estar al dia de nous horaris i de disponibilitat d’adquisició d’entrades.

I la música, és clar, que aquestes darreres setmanes va lligada també en bona part al Tradicionàrius. Així escoltarem a l’asturià Rodrigo Cuevas amb un tema del seu CD MANUAL DE CORTEJO (2019) titulat “Cesteiros”; i al grup FETUS amb un tema extret del seu darrer treball SOTA, CAVALL I REI (2021) que ha dedicat, entre d’altres coses, a versionar cançons i romanços d’en Jaume Arnella. L’escollit és el Romanço d’en Quico Sabaté”, el darrer viatge d’aquest conegut maqui que s’ha convertit també en el nostre Youtube de la setmana.

I encara tindrem temps de saber els resultats de la segona eliminatòria de la SuperSardana de l’any i d’escoltar les sardanes de la tercera eliminatòria: “50 anys junts” de Joan Segura i “25 anys màgics” de Lluís Alcalà.

I de més coses, com sempre. I fins la setmana que ve, que hi tornarem…

Confinats… però hi tornarem!


Aquí teniu el programa de les Festes de Sant Josep Oriol 2021

I també el video de presentació del cartell guanyador.


I el teaser de l’espectacle Trópico de Covadonga, de l’asturià Rodrigo Cuevas.