Programa 033 – 03/12/2010
(Edició 1822)

Programa 033 – 03/12/2010
(Edició 1822)

ELS PATORETS D’ULLDECONA AL “FES TA FESTA”

A Ulldecona no en tenen prou amb La Passió. També fan “Els Pastorets”. Des de fa quasi una trentena d’anys que els joves components de l’Escola de Teatre del Patronat de La Passió d’Ulldecona representen el text de Josep Maria Folch i Torres, amb una revisió constant, a la vegada respectuosa i modernitzadora. En parlem a la part central del programa en una entrevista a Jeroni Castell, president de l’esmentat Patronat.

Aquesta setmana “La columna” la protagonitza l’Andreu Coll, vocal de la Federació Catalana de Pessebristes, que ens parlarà, lògicament, de “Pessebres” i de la cloenda del 25è aniversari d’aquesta Federació. I l’habitual “Crònica castellera” d’en Carles Esteve, es transforma ja des d’aquesta setmana, i en les dues successives, en el resum d’aquesta temporada castellera 2010, amb un primer capítol dedicat a les colles que han assolit castells de 8 o la torre de 7.

I també les habituals seccions: “Els temes d’en Xino” amb en Josep M. Francino i la versió per a cobla del popularíssim tango “A media luz”; les “Històries de gegants”, amb la Berta Miró que ens parlarà aquesta setmana dels “Gegants de Mataró”; i l’”Expedient C”, en el que l’Amadeu Carbó ens ho explicarà tot sobre una altra de les manifestacions de cultura popular declarades recentment per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, el “Cant de la Sibil·la”.

I pel que fa a la música, a més del tango coblístic de “Els temes d’en Xino”, les sardanes “Pessebres i sardanes”, de Carles Santiago, “Gentil pastoreta”, de Joaquim Serra, i “Refilets de pastor”, d’Enric Sans.

I tot en una horeta. La que volgueu.