Programa 071 – 26/08/2011
(Edició 1860)

Programa 071 – 26/08/2011
(Edició 1860)

CASTELLS A L’INDIA

El 3 de 9 amb folre dels verds a l’Índia

En la primera part d’aquest darrer FES TA FESTA d’agost, ens fem ressò de la visita dels Castellers de Vilafranca a l’Índia, La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens arriba aquesta setmana des de terres asiàtiques, però no solament amb el relat de les grans actuacions dels verds a l’orient, d’aquests “Castells a l’Índia“, sinó amb l’actualitat castellera en general.
Fins i tot el VIDEO RECOMANAT d’aquesta setmana va de castells. Hem volgut homenatjar als de Vilafranca tot recordant un històric 3 de 10 amb folre i manilles, el primer de la història. No us el perdeu.

Al es notícies escollides ur parlem de festivals. D’una banda l’ÉSDANSA’11, que s’està celebrant durant aquest darrer cap de setmana d’agost i del que ja us parlàvem la setmana passada.
I d’una altra banda de les JIF-CATALUNYA, que s’inauguraran el proper dia 1 de setembre a Calella i que clouran el diumenge 4 a Barcelona. Enguany compten amb l’actuació de grups de dansa provinents de Togo, indonèsia, Colòmbia, Sèrvia i Buriàtia. Trobareu tota la informació al web d’ADIFOLK, entitat organitzadora del Festival.

I com cada setmana, les seccions estiuenques del FES TA FESTA:

  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que aquesta setmana ens explica la història de “Els estudiants de Vic” que li prenen el pèl i un ase a un comerciant que anava a mercat.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que ens porta un estri sonor senzill i curiós, i ens ensenyarà a construïr-lo. El títol de l’espai d’avui és “Trico-traco”.
  • Un nou CLÀSSICS DE COBLA, en el que en Jesús Ventura ens presenta un clàssic contemporani. Una històrica i sardana del mestre Vicenç Acuña que porta per títol “Ciutat submergida“.
  • I a la reposició de la setmana, recuperarem un EXPEDIENT C del nostre company Amadeu Carbó, just una setmana abans de la seva reaparició al programa després de les vacances estiuenques. L’espai que hem triat porta per títol “Els gegants i Joan Maragall”.

I molta música: sardanes d’Agustí Borgunyó i Conrad Saló; temes amb els grups Bitayna i Traüt de Tarí…

És el FES TA FESTA de cada setmana. Compartiu-lo amb nosaltres.