Programa 075 – 23/09/2011
(Edició 1864)

Programa 075 – 23/09/2011
(Edició 1864)

UN “FES TA FESTA” DE FESTA

 

Una nova edició del FES TA FESTA en el que, en Jesús Ventura i l’Amadeu Carbó ens comenten notícies, actes i esdeveniments diversos. Precisament l’Amadeu és notícia aquests dies per l’entrevista que li van fer el passat dimecres dia 21 a EL PERIÓDICO, de Catalunya i per haver estat nomenat membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional, un òrgan creat l’any 2007 i que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest xicot se’ns està fent important. Ja ho veieu.

En aquesta 75a. edició internàutica us parlem també, entre altres coses, de la Convocatòria i posada en marxa de la 23a. edició del concurs LA SARDANA DE L’ANY, que organitza la Federació Sardanista de Catalunya i que aquest any estrena normes, especialment en l’apartat de les votacions.
També us parlarem de la recentment celebrada TROBADA DE SAURINS, a Tarroja de Segarra, els anomenats “Bruixots de l’aigua” que només necessiten una vareta a la mà per endevinar l’existència d’aigües subterrànies o altres coses ocultes sota terra.

I també us parlem del 61è Concurs de Colles de les Festes de la Mercè 2011, que tindrà lloc aquest diumenge, dia 24, al matí, al Pla de la Catedral de la Ciutat Comtal i que enguany té un atractiu molt especial: l’estrena de la sardana del mestre Jaume Riu titulada “Bicicleta, cullera, poma”, el drets de la qual seran cedits a la Fundació Internacional Pasqual Maragall per la lluita contra l’Alzheimer.

I en un altre aspecte una mica més frívol, us parlem, fins i tot, de les espardenyes de betes oficials del Barça, una iniciativa de Soler Espardenyes, de Jaume Soler, amb botigues a Arenys de Munt, Vilassar de Mar i Mataró.

Com és habitual també tindrem les seccions setmanals fixes:

  • Començant per LA COLUMNA, en la que el nostre director Jesús Ventura, amb el títol “Bibliografia innecessària” ens parla de la darrera publicació de la Col·lecció MOS: “Comunicadors i organitzadors”.
  • I també la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb la informació detallada de les actuacions i els millor castells del passat cap de setmana, fent especial esment de l’assoliment de la Torre de 8 neta dels Castellers de Vilafranca.

I a la recta final, les altres seccions:

  • ELS TEMES D’EN XINO, amb la tornada al programa, després de la pausa estiuenca, d’en Josep M. Francino i els seus temes especials: avui ens recorda el treball de l’Esteve Molero i la Cobla Marinada sobre la música de Nino Rota  amb el tema principal de la pel·lícula “Fellini 8 i ½”.
  • CONTES I MENTIDES, la reposició de la setmana, amb l’Albert Estengre explicant-nos una història titulada “La càrrega de l’ase”.
  • I  ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el retorn també després de les vacances del Sr. Llorenç Aguilà i les seves vivències personals: en aquesta ocasió ens parla d’un “Dolç present”.

I molta música: la sardana “Camí de Besalú”, d’Agapit Torrent; la rumba de l’August García “El Santi no ve”, cantada pel Grup del mateix nom que la cançó; i la sardanova “Barcelona és una festa”, amb en Santi Arisa & Lakatans i la cobla Els Montgrins.

Ja us ho hem dit: un FES TA FESTA de festa grossa. Cliqueu al triangle del reproductor de dalt i ens posem en marxa.