Programa 112 – 01/06/2012
(Edició 1901)

Programa 112 – 01/06/2012
(Edició 1901)

ENCETEM EL MES DE JUNY

En aquest FES TA FESTA número 112 de l’era internàutica, volem saludar aquest recentment estrenat mes de juny amb la sardana que el mestre Juli Garreta li dedicà: aquesta “JUNY” meravellosa i genial que iniciarà la part musical del programa en la versió que n’enregistrà la Cobla de Cambra de Catalunya l’any 1999.

I parlarem també de més enregistraments i, concretament, de dues novetats discogràfiques de les que n’escoltarem una mostra: el CD Promocional de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, aquesta nova proposta del sempre inquiet creador Marcel Casellas, del que escoltarem el tema “La gran jotada”; i del CD “Vivències i records”, amb sardanes de la compositora Maria Teresa Monclús que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona i del que sentirem la sardana “Aires de Patum”.

Però a més de la música tindrem l’habitual AGENDA, amb una especial menció a una vila de la comarca de l’Anoia, que el proper cap de setmana celebrarà la festa grossa del món geganter català: Masquefa, Ciutat Gegantera 2012. I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem, entre altres coses, del “Quarto dels gegants de Solsona”, un projecte que ja és una realitat. De la iniciativa “Del web al paper”, endegada per la web FESTES.ORG i que consisteix en la publicació de llibres fent servir el sistema de micro-mecenatge que ofereix la gent de Verkami; el primer volum es titularà “Calendari de festes amb foc”. Del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i de l’espectacle DAD.EXE (Dret a decidir, executable) de l’Esbart Joaquim Ruyra, de Blanes, que es presentarà el proper dia 30 de juny en aquest prestigiós Festival. Del concert d’homenatge al mestre Manuel Oltra del proper dia 14 de juny a la sala Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Barcelona. I de moltes més coses…

A les seccions fixes:

  • LA COLUMNA, en la que aquesta setmana el nostre director Jesús Ventura ens parla de “CD’s compulsius”, una reflexió en veu alta sobre la proliferació d’enregistraments discogràfics, a vegades, sense massa rigor ni sentit.
  • I la CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que recuperem de nou després de l’accidental absència de la setmana passada. A més d’apuntar el més interessant de fa vuit dies, ens parla també d’una “Catedral rosada“.

I a les intermitents:

Enfilem amb força aquest darrer mes de la temporada regular. Nosaltres acabem més tard que els futbolistes i a més a més no ens aturem a l’estiu. Estem en forma. Ja ho veieu.