Programa 120 – 27/07/2012
(Edició 1909)

Programa 120 – 27/07/2012
(Edició 1909)

CLAMS I QUEIXES AL “FES TA FESTA”

I és que el programa d’avui ens ha sortit d’allò més reivindicatiu. Ens ha vingut de gust queixar-nos i lamentar-nos. A vegades fins i tot és bo per a la salut deixar anar l’adrenalina.

No pot ser que en ple segle XXI hi hagi consistoris i regidors com els de Calvià que prohibeixen actes culturals com ara un combat de glosadors proposat per l’Obra Cultural Balear per la Festa Major d’aquesta vila mallorquina. No pot ser que hi hagi miserables que s’alegrin, i a més ho publiquin ufanosament a la xarxa, d’una desgràcia com la que està vivint Catalunya amb els incendis de l’Empordà. No pot ser que la nostra llengua catalana esdevingui l’excusa per prohibicions i manifestacions més pròpies d’un règim totalitari o d’una república bananera que d’un estat, en teoria, democràtic.

Precisament, el nostre Youtube de la setmana també és d’allò més reivindicatiu.

Es tracta del Flashmob per la independència, realitzat el 18 de març de 2012, a les 12 del migdia, a Barcelona, a una plaça Catalunya que 8500 persones van omplir amb barretines, senyeres i estelades, en una acció que va durar menys de 5 minuts. Un vídeo que no us podeu perdre.

I tot això sense oblidar, ans al contrari, que el nostre programa versa sobre cultura popular i tradicional. Sense oblidar les nostres NOTÍCIES ESCOLLIDES, que avui ens parlen, entre d’altres coses, del canvi a la direcció (que no en l’essència) de “La Roda d’espectacles al carrer”; dels resultats dels concursos del Festival Internacional de Cantonigròs; o de la presentació, aquesta darrera setmana, de dos nous enregistraments discogràfics: el doble CD “Intimitats” de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb sardanes del seu tible Marc Timón; i el CD titulat “Sardanes i balls” de la cobla Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà.

A les seccions, en tenim de noves i també reposicions.

A la part musical, dues sardanes: “La Veu de Catalunya”, de Josep M. Ruera, i “Mataró Ciutat Pubilla 2009”, de Marc Timón; “La Filomena”, un pas-doble improvisador amb Els Ministrils del Raval, de Terrassa; i un vals-jota del mestre Max Havart titulat “Bisbalenc”.

I també tindrem una mica d’AGENDA. Afortunadament hi ha molts actes que no els han prohibit… encara.

Però com no ens espavilem…