Programa 121 – 03/08/2012
(Edició 1910)

Programa 121 – 03/08/2012
(Edició 1910)

A L’AGOST, VACANCES… PERÒ NO TANT

Perquè encara que aquest programa pugui semblar el darrer abans d’unes petites vacances, el FES TA FESTA no s’aturarà en tot l’estiu. Ni tant sols en ple mes d’agost, ja que dedicarem les tres properes setmanes enterament a la música, amb tres programes-concert dedicats a l’obra de dos mestres de mestres com Manuel Oltra i Joaquim Serra, i a un dels grups més emblemàtics del panorama folk català: Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Però abans de tot això, encara ens queda la present hora de ràdio dedicada a la cultura popular i tradicional. Una hora en la que us convidem, en primer lloc, i tal i com anem fent les darreres setmanes, a recuperar i visionar un YouTube interessant. I el d’aquesta setmana, a fe que ho és: aquesta crònica en imatges sobre l’Aquelarre de Cervera 2011, ens serveix també per convidar-vos i animar-vos a participar en l’edició d’enguany d’aquesta festa tant arrelada i espectacular, que tindrà lloc enguany entre els dies 24 i 26 d’agost a la capital de la Segarra.

Tenim també NOTÍCIES ESCOLLIDES, en les que us parlem, entre d’altres coses, de la XII edició del Concert de Sardanes de la Costa Brava, a Palamós, aquest proper dia 8 d’agost; o dels 30 anys del ÉSDANSA, el Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses, que se celebrarà enguany entre el 21 i el 26 d’agost a aquesta vila de la Garrotxa; o de l’avançament del programa del Cicle Cobla a L’Auditori de Barcelona 2012-2013, que ens anuncia un total de 8 concerts d’allò més interessants i atractius.

També tindrem una petita AGENDA d’activitats i us parlarem d’una novetat discogràfica que està trencant uns quants motllos: el treball que amb el títol genèric de BOU REVISITED, han presentat enguany els amics de la Cobla Marinada a partir d’una idea més que original del seu inquiet director Esteve Molero.

I a més, les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb tots els castells importants del passat cap de setmana i un auguri quasi indiscutible com a títol de la mateixa: “Apunta a anyada extraordinària“.
  • A la nova secció EDICIONS, un altre CD imprescindible i ben nou, d’altra banda: una producció de la Discogràfica DISCMEDI del proppassat 2011, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona com a protagonista, que sota la direcció del seu titular Tomàs Grau ens presenta “Grans èxits de la sardana”. O “La sardana, Greatest hits”, com ho volgueu dir, ja que el llibret està també acuradament presentat en anglès.
  • A CONTES I MENTIDES, la reposició d’un sorprenent conte del gran mestre Pere Calders, “Raspall“, com sempre, amb la magistral locució del nostre estimat Albert Estengre.
  • I un altre episodi de ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, en el que, des del Museu Etnològic de Barcelona, el nostre Gustau Molas ens parlarà d’unes coses petites, molt petites, però que en el seu moment van tenir força valor: les “Pallofes”.

I la música: amb un fragment de l’obra “Aquelarre”, de Francesc Cassú; l’obertura del treball de l’Esteve Molero i la cobla Marinada “Bou revisited”; i dues mostres de la impecable interpretació de la Sant Jordi al CD La sardana – Grans éxits: “Per tu ploro”, de Pep Ventura, i “L’hereu i la pubilla”, d’Eduard Toldrà.

I ja ho sabeu. La setmana que ve, vacances… però no tant. Un gran concert amb obres i sardanes de Manuel Oltra.

El FES TA FESTA no s’atura ni a l’agost.