Programa 129 – 28/09/2012
(Edició 1918)

Programa 129 – 28/09/2012
(Edició 1918)

UN “FES TA FESTA” ELECTORAL

En la setmana en que s’han convocat les que, segurament, poden ser les més transcendentals de les eleccions catalanes, la gent del FES TA FESTA hem preparat un programa amb continguts de tots colors i de totes les tendències.

D’entrada, a LA COLUMNA, i amb el títol de “Ara toca esmolar l’eina”, el nostre director Jesús Ventura fa un repàs a la curiosa situació política actual i a la seva relació (una mica agafada pels pèls, tot s’ha de dir), amb la cultura popular i tradicional. L’home sembla que tenia ganes d’esplaiar-se. Què hi farem…. És el director!

I pel que fa a l’altra secció fixa del programa, la CRÒNICA CASTELLERA ens arriba com sempre de la ma d’en Carles Esteve, i de nou per partida doble. Les Festes Majors de Barcelona i Tarragona ens aporten dues cròniques. La que fa referència al dia 24 de setembre i que podeu sentir al programa: “Mercè de profit a Barcelona i de ressaca a Tarragona”. I la que parla del cap de setmana passat i que podeu llegir al web: “Manilles a Barcelona i tripletes a Tarragona”. Aquestes  darreres setmanes a aquest xicot se li multiplica la feina…

Jaume Arnella i Carles Belda

Per l’AGENDA-ESCUDELLA del programa hem triat tres actes ben diferents programats pels propers dies: l’inici de les activitats d’un nou Curs al CAT, entre les que destaquem La Taverna del C.A.T de tardor, un cicle que cada cop atrau a un major nombre de públic. Les tavernes se celebren cada dimecres i són sessions on podreu gaudir de parelles de músics que es reuneixen i preparen un repertori només per aquesta ocasió! Del 3 d’octubre fins al 28 de novembre, cada dimecres a les 21.30 h. i amb entrada lliure. Pel dia 3, un bon tret de sortida amb la parella Jaume Arnella i Carles Belda.

També us parlem de la I Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona, que tindrà lloc el proper dissabte, dia 6 d’octubre, a la Plaça de la Vila d’aquesta localitat i amb una munió d’activitats al voltant del món geganter: tallers, cercavila, ballada conjunta, concert de gralles, gimcana, xerrada del nostre Amadeu Carbó, mostra de balls i fi de festa. Els amants dels gegants no us ho podeu perdre.

I també parlem del 35è aniversari de la Fundació La Roda. Després d’una Tamborinada passada per aigua, la gent de la Roda no podia renunciar a la gresca i ha organitzat pel proper diumenge 7 d’octubre, la Festa del 35è Aniversari de l’entitat que tindrà lloc el Pavelló Z6 (al costat de la Font Màgica de Montjuïc), amb els ingredients habituals: grups d’animació, tallers, rocòdrom, ludoteca i molta cultura popular i tradicional. I també amb entrada lliure.

A més tenim les seccions periòdiques del FES TA FESTA:

  • El ROURENFOLK, d’en Jordi Roura, que aquesta semana ens porta el track que dona nom al nou Disc Compacte d’un grup verament interessant: els ALJUB ens interpretaran el tema titulat “En minúscules”.
  • També tindrem el darrer capítol de “ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC” d’aquesta segona tongada, en el que el nostre benvolgut Gustau Molas ens explicarà que és un “Botet”.
  • I al final del programa “ELS MINUTS DE L’AGUILÀ”, la re-entrée del nostre estimat Llorenç Aguilà que des de la Terra Ferma ens asseverarà de quina és “La primera mentida”.
Programa FIMPT 2012

També tenim NOTÍCIES ESCOLLIDES, en les que aquesta setmana destaquen el IV Congrés Internacional d’Art Efímer que s’ha celebrat a Barcelona entre el 21 i el 24 de setembre; parlem també de la banda EVO, aquest quartet catalanovalencià de música medieval que ha estat seleccionat per participar al MEDIMEX, el Mercat de Músiques Mediterrànies que se celebra a la ciutat italiana de Bari; o de la nova etapa del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i La Geltrú que tindrà lloc enguany entre els dies 4 i 7 d’octubre.

I a la part musical el tema “Gaspatxo”, el que tanca el CD més culinari de la historia del folk català que amb el títol genèric de “Folk sense clofolla” ens arriba de la ma del grup TRILLA. I dues sardanes amb el mateix títol: “Tardoral”; la del mestre Lluís M. Millet que ens interpretarà la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i la del mestre Josep Blanch i Reynalt que sentirem per la Cobla Mil·lenària.

L’avantatge de les eleccions del FES TA FESTA és que no heu d’elegir, ni triar, ni escollir només una de les parts del programa. No cal que renuncieu a res.
Les podeu sentir totes!!!