Programa 138 – 30/11/2012
(Edició 1927)

Programa 138 – 30/11/2012
(Edició 1927)

NI EL FRED ENS REFREDA

Ans al contrari. I amb la que està caient en els darrers dies, després d’aquestes eleccions tant estranyes, anem amb una temperatura radiofònica que ni us ho imagineu!

Unes eleccions que van aturar completament l’activitat en alguns àmbits, com ara els castells. És per això que aquesta setmana no tindrem l’habitual CRÒNICA CASTELLERA, d’en Carles Esteve, la que hagués estat la darrera de l’any. Ja que a partir de la setmana propera, arriben els tres habituals RESUMS DE TEMPORADA. Indispensables.

Però anem pel FES TA FESTA d’avui. A LA COLUMNA, el nostre director, en Jesús Ventura, i amb el títol “Festa, tradició, patrimoni i ciència”, s’esplaia en la crítica a algunes terminologies una mica massa elitistes, segons ell.

I pel que fa a les seccions periòdiques, molt per triar:

  • ROURENFOLK, amb en Jordi Roura, que aquesta setmana ens duu cap a ses illes, i més concretament cap a Eivissa, amb el grup PROJECTE MUT i un tema del seu nou CD “Corda i poal” que porta per títol “Els poemes”.
  • EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, amb la veu de l’Enric Benavent, del col·lectiu EL BOU I LA MULA, que ens porta un altre text d’en Jordi Montlló i Bolart que ens parla de la Fira de Santa Llúcia, en un article titulat “Santa Llúcia, dia de l’any gloriós“..
  • I en el penúltim capítol d’aquesta primera tongada dels CANTS IMPROVISATS, de la Marta Ibàñez, podreu conèixer alguns exemples de la vitalitat i de l’estat actual de “El moviment improvisador”.

A més l’AGENDA, amb alguns dels molts actes programats pels propers dies, amb una setmana que ve plena de dies festius (per uns més festius que per uns altres). I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de moltes coses: de la Segona Festa i Mercat del Tió a Clariana (Argençola); de l’exposició “Capgrossos, pigues i berrugues” al Museu de l’Empordà, de Figueres; de la comissió sectorial “Sardanes per la Independència que s’ha constituït aquest passat mes de novembre a l’ANC (Assemblea Nacional Catalana); i del nou llibre “Foc al Faro! – La Festa de les Falles al Pirineu”, editat aquest darrerament per l’Editorial Alpìnart i per l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

I a la música, dues sardanes que es lliguen amb la festa del proper dia 6: “A Concepció”, de Manuel Saderra i Puigferrer; i “Imma”, de Rossend Palmada. I també un tema d’en Ramon Manent amb el grup Bitayna: el “Xotis del paraigüer”, de Manlleu, que es veu que també tenia fal·lera per concebre coses.

I la setmana que ve més. Un altre FES TA FESTA. La Constitució no serà un problema, en podeu estar segurs.
I no ho diem amb “segones”… O sí.