Programa 156 – 05/04/2013
(Edició 1945)

Programa 156 – 05/04/2013
(Edició 1945)

TORNA EL “FES TA FESTA” DE SEMPRE

S’han acabat les vacances (sobretot per aquells que n’hagueu pogut fer) i torna la fórmula habitual del FES TA FESTA.

Torna LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, que aquesta setmana ha titulat “Carta oberta a Rubén Simeó”, un comentari a tall de vivència personal a partir del concert que es va celebrar el passat dissabte dia 30 de març a l’Auditori de Girona i en el que la Cobla Ciutat de Girona va invitar a aquest trompetista internacionalment reconegut com un dels millors del planeta.

“Gràcies, Ovidi”
el 26 d’abril al C.A.T.

Torna l’AGENDA, en la que aquesta setmana us parlem de les activitats que configuren l’anomenat “Abril Folk al CAT”, ja que una vegada acabat el Tradicionàrius d’enguany, la gent de l’Artesà no s’atura i han programat una munió d’activitats per aquest abril que tot just estrenem. I entre d’altres coses, també ens fem ressò de la Festa de Cloenda de la Ciutat Gegantera de Catalunya 2012, la vila de Masquefa, que ho celebra el proper dissabte, dia 13, amb la Trobada Comarcal de Gegants i Capgrossos de l’Anoia.

Enric Andreu

Tornen les NOTÍCIES ESCOLLIDES en les que us parlem de la Beca al millor projecte d’estudi sobre l’associacionisme cultural català, les seves pràctiques i els seus valors, dotada amb 6.000 €, que ha convocat l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Del relleu generacional al Merma de Vic, ja que l’Enric Andreu, després de fer-ho durant més de 15 anys, deixa de portar el popular Cap de Llúpia i serà substituït per l’Àlex Vinyets, un jove de 16 anys, ja que segons ha manifestat l’Enric “volia veure la festa major des d’un altre punt de vista”. I del naixement d’una nova geganta a la ciutat de Manacor, a s’illa de Mallorca: “Sa filla des carboneret” (que és així com s’anomena la nova figura), augmentarà des d’aquest primer cap de setmana d’abril la familia de la Colla de Geganters de Sant Domingo de Manacor.

Tornen les SECCIONS:

  • Una nova edició del ROURENFOLK, d’en Jordi Roura, que aquesta vegada ens presenta un grup amb un nom, si més no, curiós: s’anomenen LA CANYA BORDA. I ens interpreten un tema també amb un nom força sorprenent: “Bony o forat”.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, la Berta Miró i en Nico Alonso ens convidaran a visitar la capital de la comarca de l’Anoia per fer-nos saber quins són els Gegants del Barri de la Font Vella, d’Igualada.
  • Tindrem la reposició d’un capítol del FONS AMADES, en el que en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i l’Associació Joan Amades, el nostre benvolgut Antoni Serés ens parla dels “Papers familiars” del nostre reconegut folklorista.
  • I també reposarem l’explicació que sobre l’expressió “Semblar Can Seixanta” ens va explicar el nostre paremiòleg Víctor Pàmies en una de les seves primeres intervencions a DITES I REFRANYS.

I a la part musical, a més del ROURENFOLK, la “Pregària per fer ploure”, una cançó interpretada conjuntament pels grups El Pont d’Arcalís i les Violines. I les sardanes “Abril a Palamós”, de Marcel Artiaga, amb la cobla Els Montgrins; i “Clam per Vilatenim”, de Jaume Cristau, aquesta darrera la que obre el nou CD de sardanes del compositor figuerenc titulat “Des de l’Empordà” i que ha enregistrat darrerament la Ciutat de Girona.

Una nova horeta de ràdio amb la cultura popular i tradicional com a fil conductor feta per a tots vosaltres. Feu-nos companyia.