Programa 162 – 17/05/2013
(Edició 1951)

Programa 162 – 17/05/2013
(Edició 1951)

JORDI PAULÍ I MARC TIMÓN
GUANYEN “LA SARDANA DE L’ANY 2012”

La sardana “L’aplec de Cubelles” del badaloní Jordi Paulí ha estat la guanyadora del Premi Popular del Concurs “La Sardana de l’Any”, la gala final del qual es va celebrar a Tarragona el passat dissabte dia 11 a la tarda. Marc Timón, per la seva banda, va obtenir el Premi de la Crítica amb la seva sardana “Després del silenci”.

La jota+bella (Esbart Reus Dansa)

D’aquest concert final de gairebé tres hores de durada, de l’estrena a la segona part de l’espectacle “La jota+bella” amb el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, l’Esbart Reus Dansa i la cobla Reus Jove, i de les impressions generals us en parlem en el FES TA FESTA d’avui. Començant per LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que aquesta setmana ha titulat precisament “La sardana de l’any 2012”, i en la que ens explica alguna circumstància curiosa respecte al Teatre de Tarragona, la instal·lació municipal que va acollir la gala d’enguany. Res massa greu; tot plegat un èxit absolut.

A l’AGENDA, entre d’altres actes, us parlem de l’Aplec de Primavera i la Festa dels Xatos que se celebra aquest diumenge, dia 19, a l’Ermita de Sant Muç, de Rubí. I l’espai de les NOTÍCIES ESCOLLIDES està dedicat monogràficament a comentar un estudi encarregat per la Generalitat sobre l’impacte econòmic de dues festes tradicionals emblemàtiques: l’Aquelarre de Cervera i les Falles d’Isil. Uns resultats realment sorprenents i espectaculars.

A les seccions, aquesta setmana hi trobareu les següents:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que una setmana més ens comentarà les bones actuacions realitzades arreu del país en un “Cap de setmana ple d’estrenes”.
  • CLÀSSICS DE COBLA, que arriba a la 25a. edició de l’espai i ho celebra comentant la sardana que li serveix de sintonia: “Tocs de festa”, del mestre Josep M. Ruera.
  • HISTÒRIES DE GEGANTS, amb guió del Nico Alonso i la veu de la Berta Miró que en aquesta ocasió ens explicaran la història dels “Gegants de Caldes de Malavella”.
  • I a la reposició del FONS AMADES, en Toni Serés ens parlarà de la relació de Joan Amades amb els pessebres. Per tant, el títol de l’espai és obviament “El pessebre de Joan Amades

I a la part musical, a més del CLÀSSICS DE COBLA escoltarem les guanyadores de “La sardana de l’any 2012”: “L’aplec de Cubelles”, de Jordi Paulí; i “Després del silenci”, de Marc Timón. I al final del programa podreu sentir també la guanyadora del primer accèssit del premi popular: la titulada “Sant Pol, quina hora és?”, de Jordi León.

Ah! I una cosa molt important. Sense escatimar gens l’esforç i la feinada que ens ha significat pel que fa a la preparació del programa i a la confecció del guió, veureu (o, més ben dit, escoltareu) que el FES TA FESTA d’aquesta setmana està realitzat íntegrament en LAPAO. Serveixi aquesta iniciativa voluntariosa com a mostra de solidaritat amb la gent de la Franja de parla catalana. Amb el LAPAO de la Xina ja ens hi atrevirem un altre dia.