Programa 178 – 06/09/2013
(Edició 1967)

Programa 178 – 06/09/2013
(Edició 1967)

JA ARRIBA UN ALTRE GRAN DIA

Se’ns posa la pell de gallina només de pensar-hi. I és que estem tan segurs que aquesta Via Catalana per la Independència serà tot un èxit… Afortunadament, la societat civil ja no necessita les bajanades dels polítics per comunicar-se entre i saber el què ha de fer. Per això estem tant segurs que tot anirà molt bé i aconseguirem aquesta gran fita d’unir en una gran cadena humana tota la nostra terra, el nostre país, la nostra nació.

Però ni una efemèride com la que segur podrem viure el proper dia 11 fa que el FES TA FESTA s’aturi. En el programa d’aquesta setmana us recomanem un Youtube que protagonitza l’estimada actriu Montserrat Carulla en el que afirma que “Junts ho farem possible”, i dóna els alguns exemples preclars que demostren com, en el transcurs de la història, la unió i la lluita han aconseguit fer tombar lleis injustes. No us el perdeu. Val molt i molt la pena.

També tindrem les seccions; les setmanals i les periòdiques:

  • Amb una CRÒNICA CASTELLERA farcida de bons castells i de bones noves, en la que en Carles Esteve ens explica i detalla aquesta Diada de Sant Fèlix històrica en la que “Els verds van descarregar, per fi, el 3 de deu”.
  • Un nou espai del ROURENFOLK, amb en Jordi Roura, que aquesta setmana ens convida al record d’una de les veus més característiques de ses iiles, la recentment traspassada Francesca Adrover, que amb el seu darrer grup S’ESTOL DE GERRICÓ ens interpretarà un tema propi amb el flabiol illenc com a protagonista que porta per títol “Bolero net”.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, el guió d’en Nico Alonso i la veu de la erta Miró ens donaran a conèixer quins són els grans personatges de la capital de la comarca d’Osona: els “Gegants de Vic”.
  • I recuperarem també un dels primer espais internàutics del nostre benvolgut home a les Terres de Ponent. Des de Tàrrega, el nostre benvolgut Sr. Llorenç ens parlarà a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ de la “Llet de la vaca”.

També molts actes importants a l’AGENDA i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, com ara la Programació de Tardor del CAT (Centre Artesà Tradicionàrius); el BALLA ELS BALLS que de la ma de l’Esbart Santa Tecla, tindrà lloc el proper dia 14 de setembre, al matí, als Jardins de la Casa de la Festa de Tarragona; la presentació aquest cap de setmana de l’Àliga de Cardona; o el Berguedà Folk 2013, que tindrà lloc a Puig-reig del 13 al 15 d’aquest mes; o la XI Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre que se celebrarà el proper dia 14 al Casal Municipal de Mora La Nova; o tantes i tantes coses més…

I a la part musical, les sardanes “El judici final”, de Josep Blanch Reynalt, una obligada de tible que escoltareu en la versió enregistrada per en Lluís Pujals i La Principal de La Bisbal; o “Setembre”, de Vicenç Acuña, amb la Cobla Mil·lenària; o “La vaca cega”, d’Antoni Juncà amb la cobla Els Montgrins. I encara un tema del grup Rauxa que porta per títol “Brut”.

I és que ni jugant brut aconseguiran fer-nos fracassar en aquesta fita que ens hem proposat el dia 11 de setembre. I això no és més que el començament. Però un començament amb un final proper. Segur. No ho dubteu. D’això s’alimenten.