Programa 186 – 01/11/2013
(Edició 1975)

Programa 186 – 01/11/2013
(Edició 1975)

AL “FES TA FESTA”, TOTS SANTS

Perquè en el programa d’avui parlarem de castanyes, de boniatos, de panellets, d’animes i de tot el que es relaciona amb aquesta festa tan nostrada. I un any més, no parlarem del Hallowen. Tenim massa coses a dir-vos per perdre el temps amb aquestes bajanades d’importació.

Començant per LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, que avui ha titulat “Fills de Fillols” i en la que ens explica la extraordinària relació que existeix entre la cobla Mil·lenària i aquesta petitíssima vila de la comarca del Conflent, al peu del Canigó. Només us avancem que la plaça, no una plaça sino “la plaça” del poble es diu Plaça de la Cobla Mil·lenària.

També tindrem la CRÒNICA CASTELLERA del nostre especialista, en Carles Esteve, que avui ha titulat “Una gran Santa Úrsula“, una crònica una mica més llarga que les habituals per fer-nos conèixer amb detall com es desenvolupà la diada vallenca d’enguany i la resta de les celebrades el passat cap de setmana.

També tindrem la resta de seccions:

  • Reposarem un dels TEMES D’EN XINO més antics per recordar la versió de Joan Manuel Serrat d’una cançó tradicional: “El comte Arnau“. Malgrat ser un treball dels anys seixanta veureu que la veu del del Poble Sec és inconfusible.
  • Tindrem una nova entrega de les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb guió d’en Nico Alonso i amb la veu de la Berta Miró. En aquesta ocasió ens desplaçarem fins a la comarca de La Segarra per conèixer la dels “Gegants de Sanaüja“.
  • I anirem fins al Museu Etonològic de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, perquè el nostre benvolgut Gustau Molas ens expliqui un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. Avui ens parlarà de què és una “Mussolera“.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de la “Barítona”, una nova modalitat de tenora molt especial. I a l’AGENDA us parlarem d’un munt d’actes pel present cap de setmana i pels propers dies.