Programa 189 – 22/11/2013
(Edició 1978)

Programa 189 – 22/11/2013
(Edició 1978)

UNA BENVINGUDA I UN CONDOL
AL “FES TA FESTA”

Perquè avui donem la benvinguda a una emissora que s’afegeix a la família del FES TA FESTA. Des d’aquest dissabte, l’emissora municipal Ràdio Cassà emetrà també el nostre programa i ens n’alegrem i ens en felicitem. BENVINGUTS!

En el programa d’aquesta setmana tindrem l’habitual comentari del nostre director, en Jesús Ventura, que a LA COLUMNA que ha titulat “Pel Quim per la Quima” ens parla del Memorial Joaquim Serra que se celebra aquest diumenge, dia 24, a les sis de la tarda, a L’Auditori, de Barcelona.
I en Carles Esteve ens portarà la darrera CRÒNICA CASTELLERA de la temporada, en la que destaca que “Els Minyons coronen el 5 de 9 amb folre” a la seva diada del cap de setmana passat.

A la resta de seccions, com sempre, una miqueta de tot:

  • A ELS TEMES D’EN XINO escoltarem una curiosa sardana-anunci. En Josep M. Francino ha extret del seu particular arxiu sonor una excepcional relíquia sardanística que va servir, en el seu temps, per anunciar “Pinturas COSTA BRAVA”. Veritablement, com ha canviat la publicitat!
  • Tindrem un nou espai pessebrístic a EL PESSEBRE ÉS UN MÓN. La secció que fem en col·laboració amb el Col·lectiu EL BOU I LA MULA ens parla aquesta setmana de “Pessebres irreverents”, un article fruit de la ploma de l’Albert Dresaire.
  • I gaudirem de nou del comentari del nostre home a les terres de Ponent. A ELS MINUTS DE L’AGUILÀ el nostre benvolgut Senyor Llorenç ens parla de noves tecnologies en un espai titulat “Être à la page”.

També les NOTÍCIES ESCOLLIDES en les que us parlem de l’entrega dels Premis de la Capital de la Sardana i del nomenament de Calella com a Capital de la Sardana 2015; de la memòria històrica i, més concretament, de la III Jornada de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana; i dels nous cursos programats per la CASA DE LA JOTA, de Tortosa.

I a l’AGENDA, fem un repàs dels actes sardanistes i geganter més importants programats pel present cap de setmana i pels propers dies entre els que destaquem la 19a Nit de la Sardana a Cervera, la Festa de Tardor a Cassà, i el bateig dels Gegants Històrics de Tortosa dins el Festival “Cucafera Folk”.

A la part musical, a banda de l’espai d’en Xino, tres sardanes més: “La meva Joaquima”, de Joaquim Serra; “Ceret, 25è aniversari”, de Joan Pons; i “Cassà, Ciutat Pubilla”, de Francesc Camps.

Però aquells que ens escolteu habitualment, haureu trobat a faltar la veu de l’Amadeu Carbó. I per ell és el nostre més sentit condol de què parlàvem al títol d’aquesta prèvia, ja que aquesta setmana l’Amadeu ha perdut al seu pare. Tot l’equip del FES TA FESTA està de dol però com diu el tòpic, la vida continua i l’espectacle també ha de continuar.

Força Amadeu. I fins la setmana que ve, amic.