Programa 204 – 07/03/2014
(Edició 1993)

Programa 204 – 07/03/2014
(Edició 1993)

I és que nosaltres sempre ho estem de festa i, segurament per això, ens n’adonem aviat de quan en comença una de grossa. I aquest dissabte, dia 8, a Barcelona, s’inicien els actes de la Capitalitat de la Sardana de la Ciutat Comtal. Una que promet ser grossa de veritat.

En el programa d’avui us parlarem dels actes programats. L’institucional al Fossar de les Moreres, al matí, amb la presència de l’Alcalde Sr. Trias i del Conseller Sr. Mascarell, amb pregó d’en Màrius Serra, i amb ballada de sardanes ia,mb la cobla municipal Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i l’estrena de la sardana “Barcelona 2014”, del nostre director Jesús Ventura.

I a la tarda, al Pla de la Catedral, gran espectacle amb Jaume Barri i la cobla Xica (pels més menuts), les Macedònia i la cobla Els Lluïsos (pels no tant petits) i l’espectacle “La festa és… nostra!”, amb Comediants, la cobla dels Sons Essencials d’en Marcel Casellas i més de 400 actuants entre els quals la Cobla per la Independència, colles sardanistes., esbarts, castellers, els gegants del Pi, part del seguici barceloní i un llarg etcètera. Cita imprescindible.

Precisament LA COLUMNA d’avui parla de la cançó “Ballen” de les noies de Sabadell amb nom de fruita. Una editorial que hem titulat “Macedònia sardanista”. I a més la resta de seccions:

  • DITES I REFRANYS, amb en Víctor Pàmies, amb qui avui coneixerem el refrany que ocupa la segona posició del Top 10 de refranys que fa unes setmanes anem repassant. Aquesta posició l’ocupa aquell que diu: “Pel maig, cada dia un raig”. Segur que l’heu dit força vegades.
  • A ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, recordarem la versió de “La santa espina” amb la veu inconfusible de la Marina Rossell.
  • Tindrem també un altre capítol del FONS AMADES, en que l’Antoni Serés, des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, ens parlarà dels “Gravats” dels Fons Arxiu Joan Amades.
  • I recuperarem també l’EXPEDIENT C en el que l’Amadeu Carbó ens parlava d’un tema referent a les dates festives que acabem de passar: “El misteri dels gegants i el carnaval”.

I encara tindrem temps de parlar-vos del Segon Congrés Internacional de Balls Parlats que es prepara pel mes de etemebre a Tarragona, i del concert que oferirà el dissabte dia 8, a la tarda, a l’Auditori de Girona, la cobla Ciutat de Girona i el saxofonista Jordi Paulí.

I la música, barcelonina: a banda del tema “Ballen” de les Macedònia i de “La santa espina” de la Marina, la sardana “Barcelona, la ciutat”, de Josep Maria Ruera i la sardanova “Barcelona és una festa”, d’en Santi Arisa i en Francesc Gené.

Tot plegat no fa més que demostrar el que us deia a l’inici: que els del FES TA FESTA sempre estem de festa.