Programa 293 – 20/11/2015 – Edició 2082

Programa 293 – 20/11/2015 – Edició 2082

EL NOU CD “TOT ESPERANT L’AMADES” AL “FES TA FESTA”

Invitació TOT ESPERANT L'AMADESEl proper dia 1 de desembre, a les sis de la tarda, al Born Centre Cultural, de Barcelona, tindrà lloc la presentació d’un nou CD de rondalles i enigmes de Joan Amades titulat TOT ESPERANT L’AMADES. Aquest és el tema de l’entrevista que mantindrà avui l’Amadeu Carbó amb la narradora i actriu Jordina Biosca. Sembla ser que l’entrada és lliure i que els que hi vagin no marxaran sense un CD.

Cartell MJS 2015Però aquest és només un dels temes que tractarem en el FES TA FESTA d’aquesta setmana. També us parlarem del Memorial Joaquim Serra 2015, que tindrà lloc aquest diumenge dia 22, al matí, a l’Auditori AXA de l’Illa Diagonal barcelonina. El nostre director, en Jesús Ventura, ha fet LA COLUMNA pensant precisament en el Memorial i en la múltiple oferta cultural i de tot tipus que ens arriba. L’ha titulada amb una pregunta: “Més oferta que demanda?“.

I també la música del programa estarà dedicada al compositor de Peralada. De Joaquim Serra escoltarem les sardanes “Apassionada” i “Conte d’infants”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya; i el lied “No enyoris mes cançons” sobre un poema de Ramon Surinyac.

Tindrem la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ha destacat el “Primer 5 de 8 dels Castellers de Sant Cugat” de la seva història. Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que ens aconsella: “Abans de prendre casa per habitatge, mira bé el veïnatge“. També un altre capítol de EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, del Col·lectiu EL BOU I LA MULA, la secció amb guió de l’Enric Benavent i que amb la veu de l’Eulàlia Molera ens explicarà com fer la conversió “D’una farigola a una olivera“. I encara tindrem temps de recuperar un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas, que ens parlarà d’un “Siurell“.

95 danses catalanesTambé us parlarem de l’acte d’entrega dels Premis del Dia de la Sardana a Calella, la Capital de la Sardana 2015, un acte en què es donarà a conèixer el programa d’actes de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 i se sabrà també quina serà la Capital de la Sardana del 2017. I també parlarem del doble CD que ha produït l’Esbart Sabadell Dansaire, amb 95 danses catalanes interpretades al piano per Joan Valor.

I encara en el programa d’avui una sorpresa musical molt especial a la secció ELS TEMES D’EN XINO. Perquè La Santa Espina d’avui ens arriba des de Sevilla i la interpreta la Banda de la 2ª Comandancia Móvil de la Guardia Civil del Cuartel de Eritaña. Que no us ho creieu?. Doncs mira que ho teniu fàcil. Prement el “play”…