Programa 294 – 27/11/2015 – Edició 2083

Programa 294 – 27/11/2015 – Edició 2083

ImprimirCOMENÇA “L’ANY PASTORETS”
AL “FES TA FESTA”

Perquè si aquest 2015 que ens preparem a acomiadar ha estat l’any Morera i l’any Amades i moltes altres coses, avui al FES TA FESTA us comencem a parlar del 2016, del que serà l’ANY PASTORETS, que es presentà el passat 17 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) organitzat per la Fundació Folch i Torres i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, ja que l’any que ve es commemorarà el centenari de l’estrena dels més famosos dels Pastorets, els de Josep M. Folch i Torres. L’Amadeu Carbó en parlarà a l’entrevista amb la comissària de l’event, la Lenke Kobaks.

4de10fm_-_Minyons_de_Terrassa_(22-11-2015)També tindrem les seccions habituals del FES TA FESTA com ara la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, la darrera de la temporada i per la qual se’ns acaben els titulars i els adjectius per definir aquesta “Estratosfèrica jornada dels malves”, uns Minyons de Terrassa que van aconseguir per primera vegada a la història descarregar el 4 de 10 i aixecar dos castells de 10 en una mateixa actuació. També tindrem les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que deixarà constància del seu oportunisme no buscat tot reflexionant sobre aquella que diu: “A cada bugada es perd un llençol”. Ni que ho haguéssim preparat.

I en Josep M. Francino ens presentarà una nova versió de La santa espina en els seus TEMES D’EN XINO. La d’aquesta setmana la protagonitzen el grup d’havaneres MAR ENDINS. I també escoltarem una altra sardana d’Enric Morera, del nou doble CD “La dansa dels modernistes”, la titulada “El senyor Esteve” interpretada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

I en aquest FES TA FESTA, a cavall de dos mesos, s’hi trobaran també les dues seccions mensuals del programa: d’una banda les PARAULES DE FESTA, aquest joc de festes i mots que prepara l’Octavian Mocanu i que en aquesta ocasió estarà òbviament dedicat al mes de “Desembre de 2015”. I també contactarem, com fem cada mes, amb el nostre home a les terres de Ponent, el gran Llorenç Aguilà que ens parlarà d’una anècdota que li passà un dia en anar a comprar, molt propi d’aquestes dates que s’acosten. Avui ELS MINUTS DE L’AGUILÀ es titulen “Intendència”.

I ens anirem acostant a aquest Nadal que arriba de manera indefectible. Escoltarem una nadala premonitòria i arremangada amb en Pep Callau i Els Pepsicolen: “Ara ve Nadal”. I una sardana amb temes nadalencs, la titulada “Pessebres i sardanes”, de Carles Santiago, amb la cobla Ciutat de Girona. I aprendrem a fer “El riu del pessebre”, amb l’Enric Benavent i l’Eulàlia Molera en una altra edició de la secció de EL PESSEBRE ÉS UN MÓN.

I encara us parlarem de La botiga virtual d’Artesania Catalunya www.bcncrafts.com que comercialitza una selecció de peces artesanes del catàleg d’Empremtes de Catalunya. A més d’oferir la possibilitat de comprar online, la web recull una presentació de productes destacats, enllaços a les xarxes socials de la botiga, visita virtual a l’espai d’exposició i comercialització d’Artesania Catalunya, i la possibilitat de subscriure’s al butlletí electrònic.

I ja està. La setmana que ve, més.