Programa 298 – 25/12/2015 – Edició 2087

Programa 298 – 25/12/2015 – Edició 2087

Bon Nadal esteladaEL REGAL DE NADAL
DEL “FES TA FESTA”

I a més, un regal recíproc, perquè si algú vol llegir només que aquest programa que aneu a escoltar és el regal que us oferim a tots vosaltres en una data tan assenyalada com la del Nadal, es quedarà curt. Perquè per a nosaltres, tots els que fem possible setmana rere setmana el FES TA FESTA també és un regal disposar d’aquest canal de comunicació amb tots els nostres oients i no interrompre’l ni per vacances ni per festes. Rebeu, doncs, un nou FES TA FESTA també aquest dia de Nadal de 2015, com cada divendres.

Un FES TA FESTA una miqueta especial, encara que només sigui pel seu contingut musical nadalenc. Començant per la nadala moderna d’en Josep Thió, “És un desig”, interpretada conjuntament per una munió de cantants i grups; o la versió de “Les setmanes de Daniel”, d’en Santi Arisa, el grup Lakatans i la cobla Els Montgrins; o la versió íntima de “El pobre alegre” de l’inoblidable Xesco Boix; o la bipolar (dos ritmes en un tema) de “El noi de la mare” de la Marina Rossell… I per acabar, com a colofó, una sardana clàssica d’aquestes dates com “La nit de Nadal” del mestre Josep Grivé.

I malgrat tot això, no serà aquesta l’única música del programa perquè en Josep M. Francino en la seva secció ELS TEMES D’EN XINO ens portarà, finalment, la versió original de “La santa espina”, l’extreta de la rondalla lírica homònima original d’Enric Morera sobre textos d’Àngel Guimerà, interpretada en aquesta ocasió per la Coral Polifònica de Vilafranca i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Però començarem el programa amb la secció PARAULES DE FESTA, de l’Octavian Mocano: el “Gener 2016-1” és una primera part del capítol dedicat al primer mes de l’any nou que completarem en el proper programa. I tindrem també el final del “Resum de la temporada 2015 (i IV)” a la darrera CRÒNICA CASTELLERA de l’any que en Carles Esteve ha confeccionat i en què ens parla de les colles de castells de 7.

I encara tres seccions més. Una de nova factura: un nou EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que ens parla de “Els pastorets” en homenatge a Josep M. Folch i Torres. I dues reposicions: un FONS AMADES d’en Toni Serés que ens parla de “Els jocs de taula” del fons-arxiu Joan Amades: i a les DITES I REFRANYS, recordarem aquella que va ser la número 7 del Top 10 i que resulta tan escaient per aquestes dates: “Per Nadal, cada ovella al seu corral”.

I començarem l’any 2016 amb un nou programa el primer dia. A nosaltres no ens cal fer festa. Cada dia fem la nostra festa.