Programa 318 – 06/05/2016 – Edició 2107

Programa 318 – 06/05/2016 – Edició 2107

L’OBRA MUSICAL DE RAMON BASIL
AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana presentem el tercer Volum de la col·lecció Fonoteca de cobla de la Cobla Ciutat de Girona, que està dedicat a aquest compositor empordanès i en el qual podreu trobar vuit sardanes per a cobla, dues sardanes per cor d’homes i cinc ballables per a orquestra de plaça. Precisament entre el passat dimecres dia 4 i el proper dissabte dia 14 es presentarà el CD a Figueres amb dos concerts, cadascun d’ells amb una de les dues variants de formació instrumental del CD: l’orquestra i la cobla. I nosaltres també n’escoltarem sengles mostres: el vals-jota “El travieso” i la sardana “Primerenca”.

Però el programa està farcit de moltes més notícies. Començarem parlant del Dia de l’Associacionisme Cultural, el 4 de juny, i de les més de 150 activitats programades entre els dies 3 i 5 arreu del país per iniciativa de 120 entitats diferents. També remarquem l’editorial de la revista TORNAVEU d’aquesta
setmana que fa referència al paper que juga i que hauria de jugar l’associacionisme cultural davant la propera celebració del 3r. Congrés de l’Associacionisme i del Voluntariat.

Noè Rivas
Noè Rivas

I fins i tot LA COLUMNA del nostre director, en Jesús Ventura, ens parla d’entitats i agrupacions que actualment viuen hores una mica baixes i que malden per “Reinventar-se”.

Pel que fa a les seccions, parlarem amb en Noè Rivas que ens explicarà com serà la seva nova secció musical que estrenarem la setmana que ve i que estarà dedicada al món dels animadors i a les seves cançons més populars, com la que escoltarem del mateix Noè: aquella que es titula “Com m’agrada viatjar” i que ens cantarà amb el seu QUARTETTO DE TRES.

 

Però tindrem també les seccions habituals:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ha titulat “L’agulla al mig del Figarot”, i en què, a més de les nombroses novetats dels darrers dies, ens explica la realització d’un quatre de vuit amb el pilar per part del verds en el seu local vilafranquí.
  • I a les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, una afirmació indiscutible, una veritat com una catedral: no hi ha dubte que, inexorablement, “Els anys passen per a tothom”.

I les seccions periòdiques que toquen aquesta setmana:

  • En Josep M. Francino, al seu espai ELS TEMES D’EN XINO ens porta un tema dels Beatles cantat pel grup de la Garrotxa “Magical Mistery Grup”, que interpretaran la cançó de Paul McCartney titulada “I’m so tired”, traduïda al garrotxí amb el nom de “Estic tant cardat”.
  • En Gustau Molas ens porta un altre objecte curiós al seu espai ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC: en aquesta ocasió ens ho explicarà tot sobre un “Reclam de tords”.
  • I recuperarem una de les DANSES de la Berta Miró. Segurament una de les que més s’estima perquè és la del seu poble: “La dansa de Castellterçol”.

I no us penseu que això és tot el que hi ha. Encara tenim temps de parlar d’aplecs com el de Tarragona o el de Caldes de Malavella, que se celebren aquest cap de setmana; o de l’Aplec de L’Erola que se celebrarà el proper diumenge dia 15; o de la xerrada que tindrà lloc el dia 12 de maig a la Casa dels Entremesos de Barcelona sobre “Com es va escriure… El Quixot dels ignorants”, dins el Cicle de Conferències-Tertúlia sobre la publicació d’obres del folklorista Joan Amades; i de…

Premeu el play i feu-nos companyia. Si no ens escolteu, després no acceptarem cap reclamació…