Programa 324 – 17/06/2016 – Edició 2113

Programa 324 – 17/06/2016 – Edició 2113

EL MISSATGE DE LA
FLAMA DEL CANIGÓ
AL “FES TA FESTA”

L’autor del d’enguany ha estat
l’escriptor Andreu Carranza.

Com cada any en aquestes dates, al FES TA FESTA, cedim LA COLUMNA  al Missatge de la Flama del Canigó, a aquesta missiva dirigida a tots els habitants dels territoris de parla catalana que promou la idea inequívoca de la preservació i la defensa de la unitat de la llengua i dels Països Catalans. I la mateixa Flama del Canigó i algunes de les activitats que ella genera seran també protagonistes d’un programa especial dedicat a la Festa del Solstici d’estiu, a aquest Sant Joan que ens porta el foc, els petards, les falles, els coets i la coca i el vi bo.

mapa_1En l’apartat musical començarem escoltant la sardana “Canigonenca”, del mestre Lluís Albert. I acabarem amb la del jove Xavier Tudela titulada “T’ho mereixes, Joan”, l’accèssit al Premi Joventut de La Sardana de l’any 2015. I també us presentarem un nou CD de la cobla La Principal de la Bisbal, “Sardanes de Lluís Pujals”, que han dedicat a les composicions de qui és des de fa més de 20 anys el seu tible solista i de qui escoltarem “Berga al cor”, la sardana que va dedicar a la seva vila natal.

Si parlem de seccions, també podem començar per la musical:

  • Ens visita en Josep M. Francino amb una altre dels TEMES D’EN XINO i, en aquest cas, amb una altra edició de l’especial “La Santa espina“, amb la qual ens va regalar l’any passat. La nova versió ens arriba de la mà del pianista Albert Guinovart.
  • Portada-CD-Lluís-PujalsPerò també tindrem la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana ha titulat “Barcelona es posa les piles“, tot destacant i fent referència a la gran actuació del cap de setmana passat dels Castellers de Barcelona.
  • I a les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, una d’aquelles històriques que ens recorden un lamentable episodi del passat amb l’inefable borbó Felip V i el dret de conquesta com a tristos protagonistes: “Quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança“.
  • En un altre dels seus EXPEDIENT C, L’Amadeu Carbó ens convidarà a jugar amb “La Cucanya de la Plaça Nova“.
  • I en Gustau Molas ens explicarà el darrer dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC de la seva cinquena temporada. El secret número 50 del Museu Etnològic de Barcelona porta per títol “Tarota“.

I a més, notícies, informacions, comentaris, crítiques, manefleries… Com sempre. Nosaltres no canviem en període de campanya electoral. Ni prometem res que no puguem fer…