Programa 340 – 07/10/2016 – Edició 2129

Programa 340 – 07/10/2016 – Edició 2129

FIRA MEDITERRÀNIA - Capçalera

La XIX Fira MEDITERRÀNIA
al “FES TA FESTA”

Un any més la ciutat de Manresa es converteix en el més gran dels escenaris per tal d’acollir la XIX edició de la FIRA MEDITERRÀNIA, un immens aparador nacional i internacional de la cultura popular i tradicional i les músiques del món de tots els territoris que voregen o gaudeixen de la influència del nostre mar.

Carles Sanjosé & Carles Belda - Foto: Néstor Noci
Carles Sanjosé & Carles Belda – Foto: Néstor Noci

Us parlarem de la inacabable llista de propostes de tot tipus amb la dansa, la música, el circ, els jocs i el teatre com a principals protagonistes. Escoltarem dos temes de sengles treballs discogràfics que es presentaran a la capital del Bages aquest cap de setmana: la cançó tradicional “El pomeró”, amb el binomi Belda & Sanjosex i la seva banda (un avançament del seu nou CD CÀNTUT); i una mostra del treball conjunt del Grup COSES i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona que en el CD titulat AIXÍ S’ENCENEN AL VENT hi han inclòs temes històrics del grup com ara l’entranyable “Quins adelantos”.

COSES-SANT JORDIÉs clar que no ens oblidarem de parlar del món dels castells post-concurs. Ho farà el nostre director Jesús Ventura a LA COLUMNA que aquesta vegada ha titulat “L’històric concurs del segle“. I ho farà també, òbviament, el nostre especialista Carles Esteve en la seva CRÒNICA CASTELLERA de títol inequívoc en aquesta ocasió: “El concurs es vesteix de verd i de novetats històriques“. I encara en clau castellera recordarem aquella Sardanova d’en Santi Arisa i en Florenci Trullàs titulada “Epailelé anxaneta!”, interpretada pel mateix Santi Arisa, el grup Lakatans i la cobla Els Montgrins.

Tindrem altres seccions:

I encara tindrem temps d’escoltar la sardana “Manresana”, del mestre Joan Manén, en l’enregistrament de la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida per Jordi Molina. Un Jordi Molina que, per cert, també trobareu a la Fira MEDITERRÀNIA presentant la seva “Matèria del temps” de què us parlàvem fa quinze dies.

En fi, que aquest cap de setmana tothom cap a Manresa…. escoltant el FES TA FESTA, és clar.