Programa 341 – 14/10/2016 – Edició 2130

Programa 341 – 14/10/2016 – Edició 2130

El Memorial Joaquim Serra 2016
al “FES TA FESTA”

DdP3El proper dilluns, dia 17 d’octubre, se celebrarà al Teatre Romea de Barcelona una nova edició del Memorial Joaquim Serra que anyalment organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, amb l’assessorament musical de l’Associació Músics per la Cobla. El concert comptarà amb la participació de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i s’hi estrenarà una obra del compositor Xavier Capellas. De tot això i molts més detalls ens en fem ressò en aquest FES TA FESTA que comptarà també amb tots els seus elements habituals, com ara les seccions:

  • I començant per l’habitual comentari crític del nostre director, en Jesús Ventura, la secció que coneixem per LA COLUMNA i que en aquesta edició arriba a bicentenària. El tema triat per aquesta editorial número 200 no pot ser de més actualitat: “El dia de la raza“.
  • Tindrem la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que després d’unes setmanes de molta intensitat i amb grans i històrics castells en el concurs, també s’ha volgut fixar amb les colles més modestes. D’aquí el titular d’aquesta setmana: “La Jove de l’Hospitalet retorna als 7 pisos“.
  • A les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, ens entretindrem amb una acció que massa vegades es fa palesa en una societat cada vegada menys comunicativa entre les persones. O és que em dieu que mai us heu dedicat a “Fer l’orella sorda“?
  • Reposarem una de les DANSES que més es va “currar” la nostra estimada Berta Miró quan ja fa uns anys ens va presentar la coreografia del mestre Albert Sans del “Bolero de l’Alcúdia de Carlet“.
  • En Josep Maria Francino ens convidarà a la seva secció ELS TEMES D’EN XINO, a recordar una gran versió per a cobla i veu de la cançó que va donar títol a una dels grans musicals de l’Albert Guinovart, “Flor de nit“, i que escoltarem amb la veu de la Carme Cuesta i la cobla Marinada.
  • I acabarem amb un FONS AMADES en què l’Antoni Serés ens parlarà dels “Caragirats” que col·leccionava i guardava Joan Amades. Com gairebé sempre, no és el que sembla. Ho haureu d’escoltar.

També us parlarem d’un munt de NOTÍCIES ESCOLLIDES, com ara els alguns aplecs programats per aquest diumenge dia 16: el del Serrallo, a Tarragona; el de Tardor a l’ermita de Sant Muç, a Rubí; o el tradicional APLEC DE TARDOR de Les Roquetes, al Parc de la Guineueta barceloní i que un any més comptarà amb les cobles La Principal de la Bisbal, Els Montgrins, La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

I de l’espectacle INSOMNI, aquest projecte de la mateixa Sant Jordi amb la Kulbik Dance Company i el DJ Mario Nieto que podeu veure aquest dissabte dia 15, a la nit, a Artés, en un acte amb el que celebren els 50 anys dels Amics de la Sardana. I del CORRELLENGUA de Sant Just Desvern. I de les nombroses activitats al Centre Artesà Tradicionàrius: com ara l’Exposició de Bans del Carnaval  de Gràcia “Ordeno, mano i disposo”; o la presentació del Circuit Folk; o de la Jornada d’Intercanvi catalano-gallega “Refeigues i corrandes”…

I tot ben amanit amb bona música. Concretament amb dues sardanes: “Evocació”, de Joaquim Serra i “Banyolina”, de Josep Coll i Ferrando, amb la qual us avançarem també alguns detalls de la imminent celebració de les Festes de Sant Martirià el proper cap de setmana a Banyoles.

Un no parar, ja ho veieu. I nosaltres feliços…