Programa 360 – 17/02/2017 – Edició 2149

Programa 360 – 17/02/2017 – Edició 2149

LES SEMIFINALS DE
“LA SARDANA DE L’ANY 2016”
AL FES TA FESTA

Des d’aquesta setmana el FES TA FESTA emetrà també les semifinals del concurs “La Sardana de l’Any 2016” que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya. Durant les properes nou setmanes escoltarem de dues en dues les 18 obres que generaran 9 de les 10 finalistes. En aquesta primera entrega serà el torn de les sardanes “50 anys amb el músic solitari” de Jordi Paulí i “Corona de mans” de Martí Villegas.

També ens entretindrem amb algunes de les notícies generades els darrers dies, com ara la presentació de la Trentena edició de l’Aplec Internacional que organitza ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) i que enguany tindrà lloc a la ciutat txeca d’OSTRAVA els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol; o com l’anunci de la propera actuació a Madrid de la cobla-orquestra La Principal de la Bisbal que s’anuncia pel proper dia 30 d’abril amb motiu de la Festa Major del Cercle Català de Madrid; o de les properes actuacions programades en la també trentena edició del Festival TRADICIONÀRIUS, com la dels grups ELS SOLISTES DE LA COSTA o MARSUPIALIS entre d’altres.

 

Les SECCIONS ocuparan, com és habitual, una bona part del programa:

  • En Ramon Vilar ens aproparà a un altre dels seus SONS DE LA TRADICIÓ, que en aquest cas ha titulat “Novenari de les ànimes”. Ja us podeu suposar de què anirà la cosa…
  • També tindrem un altre dels CONTES I MENTIDES que ens explica l’Albert Estengre, un que ens parla de converses amb la mort i que porta per nom “Advertiments”.
  • En Noè Rivas ens donarà a conèixer un grup històric de l’animació infantil, LA TRESCA I LA VERDESCA, i que podrem escoltar interpretant un dels seus temes més populars: “Somnis endrapats”.
  • Tindrem també, a ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, una altra de les magnífiques explicacions documentades del bon amic Gustau Molas. L’espai d’aquesta setmana porta per títol “Els tres quartans”. I només us direm que no és el que podria semblar.
  • I no faltaran tampoc les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que una vegada més ens deixaran constància d’una veritat absoluta i indiscutible: “A poc a poc s’encén el foc”.

I precisament el foc estarà present en dos dels temes musicals que acabaran de vestir el FES TA FESTA d’aquesta setmana: “Estel de foc” amb el Grup LA FONT DE LA CAROTA i “El foc i la paraula” amb els OBRINT PAS. I encara tindrem temps d’escoltar, al final del programa, la sardana “Calongina”, de Ricard Viladesau.

Ja veieu que una setmana més us oferim una miqueta de tot. Com sempre. Nosaltres no som de canviar massa…