Programa 369 – 21/04/2017 – Edició 2158

Programa 369 – 21/04/2017 – Edició 2158

De nou SANT JORDI
al FES TA FESTA

Per a un programa com el FES TA FESTA, l’arribada de la Diada de Sant Jordi és un veritable regal. Perquè són tantes les activitats que se celebren arreu del país que una hora és definitivament curta per poder parlar de totes. I davant aquesta impossibilitat, tot i que és obvi que us parlarem de roses i de llibres, hem optat per no deixar de programar allò que tocaria a un programa normal.

I si el proper dia 28 es presenta nou CD important al Tradicionàrius, doncs nosaltres en parlem. Perquè quan s’acaba de convocar la vintena edició del Concurs SONS, els guanyadors del de l’any passat, el grup CRIATURES que formen en Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla), presentaran el seu primer treball titulat TAUMÀTROP, del qual comentarem la jugada i n’escoltarem un parell de temes.

I si enguany toca que aquesta setmana de Sant Jordi escoltem la novena i darrera semifinal de La Sardana de l’Any, doncs, nosaltres l’escoltem. Una semifinal que conté dues sardanes del mateix autor i, per tant, que assegura ja un altre finalista: el tible de La Principal de la Bisbal, en Lluís Pujals.

I pel que fa a les seccions, pràcticament les habituals i una rentrée:

  • Ja que a partir d’aquesta setmana comptem de nou amb la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que comença resumint-nos en un minut i mig els castells més importants que s’han vist fins al moment en aquesta “Temporada avançada”. Fins a 16 colles ja han fet castells de 8 i una, el verds, ja han aixecat un castell de 9. La cosa promet…
  • Un estel japonès

    Tindrem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que continuant amb les que ens parlen d’animals ens explica aquella que diu: “Gos que lladra no mossega (o perd el mos)”.

  • Tampoc hi faltaran les recomanacions i ELS REMEIS DE L’ERMITÀ de Fra Valentí Serra de Manresa que aquesta setmana ens parla de “Tomàquets amb denominació d’origen”.
  • I al final del programa, ens desplaçarem fins a Montjuïc perquè en Gustau Molas ens expliqui un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, l’espai que fem en col·laboració amb el Museu Arqueològic de Barcelona. L’episodi d’avui es titula “L’estel”.

Però que ningú oblidi que aquest diumenge celebrem Sant Jordi. Per la nostra banda hem programat dues sardanes habituals en aquestes dates per ambientar-ho bé: “Rosa de Sant Jordi”, de Fèlix Martínez Comín i “Sant Jordi”, de Jordi León.

I no us oblideu de la rosa i del llibre que aquest cap de setmana és el que toca.

——————————————————-

No us perdeu el Youtube d’un dels temes del nou CD del grup CRIATURES. Es titula “Pluges d’estiu”, és d’en Toni Xuclà i compta amb la col·laboració, entre d’altres, de la Judit Neddermann.