Programa 370 – 28/04/2017 – Edició 2159

Programa 370 – 28/04/2017 – Edició 2159

Coneixem les 10 finalistes
de “La Sardana de l’Any”
al FES TA FESTA

Però no us penseu que les escoltarem totes avui, no. De fet ja les hem anat escoltant al llarg de les darreres setmanes. El que volem dir és que es coneixen les 10 sardanes que competiran el proper dia 13 de maig, a Olesa de Montserrat, per obtenir el títol de SARDANA DE L’ANY 2016, en una nova gala final d’aquest popular concurs sardanista, en que es podran veure també fragments de La Passió amb música per a cobla en directe i l’actuació de l’Esbart Olesà. Cita ineludible, feu-nos cas.

Un FES TA FESTA, en d’aquesta setmana, en el qual recordarem dos grans amants i activistes de la cultura popular que ens han deixat aquesta darrera setmana: el casteller Carles Feiner, el “negre”, home imprescindible en la història dels Minyons de Terrassa; i el cantant, gastrònom i radiofonista Pere Tàpias. Un record i un petó per tots dos de part de tot l’equip del FES TA FESTA.

També ens farem ressò d’algunes NOTÍCIES ESCOLLIDES com ara la presentació el proper cap de setmana a Badalona del CD “Mirant al meu voltant – Tible i sardanes”, un interessant treball endegat pel compositor i tiblaire de la cobla Marinada, en Xavi Piñol, que ha estat apadrinat pel periodista Xavier Solà i dirigit pel mestre Marc Timón. I també us parlarem de l’inici, el passat dia 27 a la nit a Vilafranca, del Cicle Musical MUSI_CAL FIGAROT que comptarà encara amb tres sessions, una cada quinze dies, fins al 16 de juny. O del primer tast de l’espectacle EGURRA, guanyador del Premi Delfí Colomé 2016 que es va poder veure el passat dia 21 al Festival Sismògraf, d’Olot, i que s’estrenarà el proper 25 d’agost al Festival ÉsDansa, de Les Preses.

I pel que fa a les seccions, com sempre, una mica de tot:

I rubricarem amb la música: “La ninfa i el faristol”, una cançó poc coneguda però molt representativa de l’estil Pere Tàpias; “Volem guanyar”, un tema reivindicatiu i actual del grup GERMÀ NEGRE; i “Amb 40 no en fem prou”, la sardana d’en Martí Fontclara guanyadora del Premi Joventut de La Sardana de l’Any 2015.

I ja està. La setmana que ve, un altre FES TA FESTA. I ja serem al maig…