Programa 380 – 07/07/2017 – Edició 2169

Programa 380 – 07/07/2017 – Edició 2169

Lluís Puig i Gordi,
nou Conseller de Cultura

Potser alguns pensaran que aquesta és ja una notícia vella, que fa molts dies que, el ara ja ex-director general de cultura popular, associacionisme i acció culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenat Conseller de Cultura. Però per a nosaltres, aquells que hem viscut, com l’amic Lluís, la cultura tradicional i popular des de les arrels, trepitjant escenaris, és encara una molt bona nova que no ens cansarem de comentar, proclamar i celebrar.

I ho celebrem sobretot per ell, perquè sabem de la vocació de servei i de l’estimació per la cultura del seu país que professa, en Lluís Puig i Gordi, un home que ha estat esmentat amb un cert menyspreu com el conseller sardanista. Vergonya aliena. L’honorable nou conseller, per cert, Premi Nacional de Dansa l’any 1984, ha ballat i sap ballar de tot: sardanes, boleros, ball pla, masurques, fandangos, valsos xotis i, molt especialment, jotes, que es veu que allà al Priorat diuen que hi té la ma trencada. Felicitats amic. I a seguir-la ballant.

Una part de la música del programa li dedicarem també a en Lluís Puig. Les dues sardanes: “Felicitats”, de Ricard Viladesau; i “Perseverança”, de Josep M. Bernat. I també l’escoltarem a ell tocant el saxo amb el seu grup ELS MINISTRILS DEL RAVAL en un tema titulat “Adéu-siau”.

Però parlarem també de moltes altres coses. Gràcies al company Quim Rutllant tindrem les impressions d’en Joan Gómez, el president d’ADIFOLK de com s’ha desenvolupat aquest passat cap de setmana l’Aplec Internacional a Ostrava, a la República Txeca. I ens explicarà també les pressions que hi ha hagut per part de l’ambaixada espanyola perquè es suspengués l’aplec. Sembla mentida que estiguem tornant als anys 50. Aquestes regressions són inexplicables.

Tindrem també, és clar, les seccions:

I a partir d’aquesta setmana, i durant tot l’estiu us recomanarem un Youtube o un clip. En definitiva, un tema musical que podrem il·lustrar amb el seu corresponent vídeo. El d’aquesta setmana és un Youtube de fotos però el trobem molt interessant i molt actual malgrat tenir ja uns quants anys: “Foc al tribunal”, amb el Grup EL PONT D’ARCALÍS.

És clar que tot és en sentit figurat. Com quan diuen que vindrà l’exèrcit a treure les urnes. Ja s’entén…