Programa 385 – 11/08/2017 – Edició 2174

Programa 385 – 11/08/2017 – Edició 2174

LA PLAÇA DEL FOLK
de la bicentenària
Festa Major de Gràcia
al FES TA FESTA

Una de les notícies centrals d’aquest segon FES TA FESTA del mes d’agost serà aquesta setmana intensa d’actuacions, del proper dimarts 15 al 21, a la Plaça del Sol del Barri de Gràcia barceloní, que es convertirà de nou en aquesta PLAÇA DEL FOLK gràcies a la programació del Centre Artesà Tradicionàrius, i dins el calendari d’actes d’aquesta Festa Major de Gràcia que arriba enguany al bicentenari. Però a més hi haurà moltes altres coses, és clar.

La novetat discogràfica ens la porten la cobla Els Lluïsos, de Taradell, que a principis d’enguany i tot celebrant els seus primers 140 anys de vida, ens van regalar un treball discogràfic del qual ja us vam parlar en el seu moment però que a mida d’escoltar-lo hem vist que ens vam quedar realment curts en parlar-ne. Un treball espectacular tant musicalment com documentalment del qual escoltarem una altra mostra: la sardana del mestre Càndid Candi que obre el CD i que es titula “Les aures de la muntanya”, una obra escrita l’any 1877, l’any després de la fundació de la cobla.

Tindrem un altre dels grups finalistes del concurs SONS DE LA MEDITERRÀNIA. Aquesta setmana li toca al grup CATFOLKIN del qual escoltarem un tema titulat “El bon americà”, del seu treball TOQUEM FUSTA, amb YouTube inclòs.

El YouTube de la setmana però el protagonitzaran el grup PEPET I MARIETA, que des del país valencià ens proposen un tema que ens durà a tots plegats “Més lluny de les estrelles”, el primer single del seu nou treball discogràfic titulat LA REVOLUCIÓ DELS SOMNIS.

I encara ens falten les seccions:

I encara, per acabar, escoltarem una sardana del mestre Josep M. Bernat escrita l’any 1982 i interpretada per la cobla Mediterrània en un enregistrament del 1992: la titulada “Sardana d’infants”.

I és que som com nens… I vosaltres ens consentiu… Què més podem demanar?