Programa 389 – 08/09/2017 – Edició 2178

Programa 389 – 08/09/2017 – Edició 2178

Commemoracions per a l’any 2018
al FES TA FESTA

Pompeu Fabra, l’abat Escarré, el cardenal Vidal i Barraquer, Aureli Capmany, Joanot Martorell o Carles Fages de Climent, són algunes de les personalitats de les quals es commemoraran efemèrides el proper any 2018. Així consta a la llista que ha publicat el govern de la Generalitat en la qual també destaquem els 700 anys de la creació de l’Arxiu General de la Corona d’Aragó o els 100 anys de la finalització de les obres del conjunt arquitectònic de Maricel a Sitges, una de les joies arquitectòniques i artístiques del Noucentisme.

En comentarem presències i absències en aquest FES TA FESTA, que teniu al davant. Un programa en què tornarem a parlar de la nostra joguina preferida, la “Nina de pedra” de la Sra. Coloma Danés, un dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC més valuosos i emotius del tots els que ens ha explicat en Gustau Molas des d’aquell ja llunyà 2011. Serà la nostra reposició d’aquesta setmana.

I en honor a la joguina de la Coloma escoltarem “joguines” musicals: les sardanes “Joguinejant” de Josep Prenafeta i “Joguina” de Josep Serra i Bonal, i la popular cançó del cantautor americà Tom Paxton “L’estranya joguina”, en l’adaptació d’en Joan Soler i Amigó i interpretada pel grup FALSTERBO-3

Però també tindrem moltes seccions noves:

Tot i que el YouTube de la setmana és el d’un dels temes que comencen a sonar per engrescar aquest esperançador 1 d’octubre que tenim a tocar: “Agafant l’horitzó”, amb el Grup TXARANGO i un munt de col·laboradors.

Comencen dient “Ja no ens alimenten molles. Ja volem el pa sencer”. Després una lletra precisa i preciosa. Però els que més ens agraden són els versos centrals que ens repeteixen a la tornada i que sentencien: Ho tindrem tot. I es parlarà de vida.

Siusplau!