La cultura popular amb la democràcia

La intervenció del passat dia 20 de diversos organismes del govern de la Generalitat de Catalunya per part de l’estat espanyol, mitjançant l’actuació pseudo-judicial de la guàrdia civil, ha provocat la reacció en massa de la pràctica totalitat dels col·lectius de cultura popular i tradicional del país. L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten també en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans. Visca Catalunya lliure!

Programa 391 – 22/09/2017 – Edició 2180

La cultura popular amb la democràcia

I esperant la justícia de veritat, el FES TA FESTA no s’atura; ja els agradaria ja… però no poden!

I és per això que hem preparat un programa dels habituals, amb moltes notícies, moltes seccions i molta música. Precisament en aquest darrer aspecte us convidarem a escoltar temes que algú podria considerar antics però que, malauradament, més enllà d’alguna expressió a la qual potser li pesen els anys, continuen essent d’una vergonyosa i lamentable actualitat: escolteu amb atenció a en Ramon Calduch i la seva meravellosa versió de “La puntaire”; o, en un altre estil, la versió de “La sardana de la pàtria” de la Coral Polifònica de Puig-reig, amb música d’Enric Morera i text de Joan Llongueres. Res de violència, però… tota la contundència.

També escoltarem una cançó popular com “La clavellinera”, en versió d’en Ramon Manén i la cobla La Flama de Farners (com ens agrada regalar clavells!); o el tema titulat “Cançons de llibertat”, una adaptació d’en Natxo Tarrés d’un tema de Bob Marley titulat “Redemption songs”, amb les veus del mateix Natxo, la Judit Netherman, l’Alba Marbà i un llarg etcètera de col·laboracions.

I també trobarem música en alguna de les les SECCIONS:

I pel que fa a les NOTÍCIES, amb el poc temps que ens ha deixat l’actualitat nacional, encara tindrem temps de parlar-vos de la pròrroga de presentació de propostes del Congrés SOM CULTURA POPULAR que tindrà lloc el proper mes de gener a Barcelona; de l’obertura d’inscripcions per a participar a l’Aplec Internacional de Whashington del 2018 que organitza ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore); o del llibre SEGUICI POPULAR, amb text de Xavier Cordomí i il·lustracions de Juanolo que, per qüestions de seguretat, no es va poder presentar el passat dia 20 a la Casa dels Entremesos barceloni.

 

I encara més coses… No us les perdeu!