Programa 426 – 11/05/2018 – Edició 2215

Programa 426 – 11/05/2018 – Edició 2215

Nou Cicle
CULTURA POPULAR
ALS ATENEUS

El titular d’aquest FES TA FESTA l’ocupa aquesta nova iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona, que amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i d’altres federacions i entitats diverses arrenca aquest proper dissabte 12 de maig, al Sants Teatre, amb l’actuació de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona. I fins als voltants de Sant Joan es succeiran un total de 8 concerts o recitals més entre bandes, cobles, esbarts i corals. Aquí al costat trobareu el cartell i el programa sencer. I al darrer quatrimestre de l’any, més. Ens en farem ressò.

La veritat, però, és que aquesta setmana estem aclaparats de notícies. Començant per la final de LA SARDANA DE L’ANY 201,  que se celebra aquest dissabte 12 de maig a Alcanar i de la qual us donarem tota mena de detalls la setmana propera. I també aquest mateix dissabte, la 43a. Trobada Nacional de Bastoners a Sabadell.

Però amb una munió d’actes que conflueixen el proper cap de setmana, i concretament el dissabte dia 19: com el concert de Pascal Comelade i la cobla Sant Jordi al Teatre de l’Archipel de Perpinyà; o el recital TOSSUDAMENT LLACH al Pavelló d’esports de Puig-reig; o la presentació del nou espectacle Tututs!, de la Bisbal Jove, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí; o, encara el dia 19, la 1a. Trobada Nacional d’Ateneus a Figueres que tindrà un intens cap de setmana amb diversos actes com un concert de la Cobla Ciutat de Girona a la nit i l’Aplec de la Sardana amb tres cobles el diumenge 20.

La música que hem programat també tindrà  a veure amb actes propers al calendari. Així escoltarem música de LA PATUM, tot anunciant la celebració el proper dissabte 26 del Concert Memorial Ricard Cuadra, a la Plaça de Sant Pere, de Berga, un concert que es podrà escoltar també el dijous 24 al C.A.T. de Barcelona i que retransmetrem en directe per la web del FES TA FESTA.

I al Youtube de la setmana podreu veure al grup Radiokuartet, que enguany compleix 25 anys, en una actuació al programa Sospitosos Habituals de TVE-Catalunya el 21 de gener de 2001, un grup que actuarà enguany a l’Aplec de l’Erola, a Hortsevinyà, també el proper diumenge dia 20.

Precisament, al final d’aquest davantal, trobareu un altre Youtube en què s’explica amb fotos i declas dels seus components aquest primer quart de segle de la història del grup.

Encara en la part musical escoltarem en primícia una sardana del nou CD encara inèdit de la cobla Ciutat de Girona titulat RICAR VILADESAU-Primeres sardanes; i per acabar el programa un altre Juli Garreta també de la primera època, la sardana”La mimosa”, amb la Cobla de Cambra de Catalunya.

I no us penseu que ens hem oblidat de les seccions:

Avui, amb tantes coses, sí que sembla que no hi hagi de cabre tot en una horeta, no us sembla?

——————————————————————————–

I aquí teniu el Youtube amb la història del grup RADIOKUARTET. Si teniu una estoneta, veureu algunes cares conegudes quasi irreconeixibles. Coses del calendari…