Programa 428 – 25/05/2018 – Edició 2217

Programa 428 – 25/05/2018 – Edició 2217

El DASC 2018 al FES TA FESTA

El proper cap de setmana se celebraran la majoria d’actes de portes obertes de les entitats i associacions catalanes al voltant del Dia de l’Associacionisme Cultural 2018, una iniciativa endegada pel Departament de Cultura l’any 2014 per tal de rememorar la data del 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. Una nova demostració a nivell nacional de la força i la presència de l’associacionisme. Trobareu tota la informació en aquest link.

Però el proper cap de setmana, a banda de ser el cap de setmana de Corpus, amb tot el que això significa a nivell festiu pel territori català en general, la oferta és realment aclaparadora. I com a exemple volem destacar, perquè ens toquen de molt a prop, l’oferta d’aplecs sardanistes: com el 91è aplec de Calella (l’aplec Pairal de Catalunya) o el 43è que celebrarà la vila de L’Escala, ambdós amb oferta d’actes per a dissabte i diumenge. I també hi ha aplecs programats per al dissabte 2 a Vandellós i a Almacelles, i per al diumenge 3 a Bràfim. Precisament les dues sardanes que escoltarem durant el programa fan referència als dos primers aplecs que hem esmentat: “Amics calellencs”, de Conrad Saló i L’encís de L’Escala”, de Pere Fontàs.

També aquest darrer cap de setmana de maig hi ha molts aplecs programats: el dissabte 26 a Caldes de Montbui, Mollerussa i Manlleu; el diumenge 27 a El Morell i a Santa Coloma de Gramenet; i ambdós dies a Sant Feliu de Guíxols. Però per aquest diumenge 27 volem destacar també la gran festa de la 41a. Tamborinada 2018, que organitza anyalment la Roda d’espectacles al Carrer al Parc de la Ciutadella de Barcelona i la seva especial cloenda d’enguany en forma de concert folk que amb el títol de “Veureu com dansa el pomer” reunirà a la gent del Grup de folk 50 anys més tard del seu primer concert al mateix Parc el mes de maig de l’any 1968. També els sentirem al programa tot cantant-nos el clàssic de Bob Dylan “Escolta-ho en el vent”.

I encara musicalment tindrem un Youtube de la setmana molt i molt especial. Com diu la lletra d’aquest tema salsero que ha reunit diversos grups i cantants de la comarca del Bages i Berguedà en suport a Jordi Pesarrodona i a la llibertat d’expressió, si portar un nas de pallasso és delicte… “Serem delinqüents”.

Les seccions ens farciran el programa amb tots els gustos:

I tot això després (o abans) de l’exitosa retransmissió del passat dijous del concert LA PATUM al CAT. Ens ha agradat l’experiència. Esperem que també a vosaltres. En vindran més…