Programa 439 – 03/08/2018 – Edició 2228

Programa 439 – 03/08/2018 – Edició 2228

Arriba la 2a. edició del
Festival AMB SO DE COBLA

El proper dia 8 d’agost, el 18è. Concert de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau que anyalment organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, donarà el tret de sortida de la segona edició del Festival AMB SO DE  COBLA, amb un extens programa d’activitats del qual us parlem en aquest programa, i en què destaca la presentació del nou treball discogràfic de Kepa Junquera i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, el CD titulat KIRINEOC.

 

I no serà aquest l’únic CD de què us parlarem en aquest primer FES TA FESTA del mes d’agost, ja que ens farem ressò també d’altres presentats les últimes setmanes. Com ara el darrer treball de la cobla La Principal de La Bisbal al voltant del mestre Ricard Viladesau, un conjunt de quatre gloses sobre sardanes seves composades per Esteve Molero, Alex Cassanyes, Xavi Pendón i el director de la formació Francesc Cassú.

I del CD GROC de l’acordionista  Guillem Anguera, un treball solidari reclamant la llibertat dels presos i els exiliats polítics catalans en el qual ha comptat amb la col·laboració d’una munió de músics. Tan del CD d’en Kepa Junquera com del d’en Guillem Anguera n’escoltarem sengles temes: Ny Hirahira pedra preciosa” i “Que tinguem sort”, respectivament. En el cas d’aquest darrer tema del CD GROC, en Guillem Anguera compta amb la col·laboració del cantant Joan Rovira.

Tampoc faltaran les seccions:

En el Youtube de la setmana, el Teaser explicatiu de l’espectacle TRIPLE PICAT que va cloure la Capitalitat de la Sardana de Figueres i que es podrà veure també a Festival AMB SO DE COBLA, de Palamós. En el programa n’escoltarem també un fragment en directe.

I encara tindrem temps de parlar de futur: dels finalistes del XI CONCURS SONS DE LA MEDITERRÀNIA; i del darrer CD de la FONOTECA DE COBLA dedicada a compositors gironins de la Cobla Ciutat de Girona: un CD dedicat al mestre Frederic Sirés que es presentarà el proper mes de setembre i del que en podreu escoltar, en absoluta primícia, la popular sardana “Cala Fondo”.

Ah! I el Danubi no és blau…!

Però és una meravella…