Programa 448 – 05/10/2018 – Edició 2237

Programa 448 – 05/10/2018 – Edició 2237

Manresa viu la 21a. Fira Mediterrània

De fet ja fa moltes setmanes que com cada any per aquestes dates, la capital del Bages prepara aquest gran esdeveniment de la cultura d’arrel que pren forma concreta en aquest primer cap de setmana del mes d’octubre. Així la 21a. FIRA MEDITERRÀNIA de Manresa, enguany amb el títol genèric de RITUALS,  s’està desenvolupant entre els dies 4 i 7 d’octubre, amb una llista inacabable d’actuacions, recitals, i espectacles de tota mena que trobareu detallats a la seva web: http://firamediterrania.cat/ca.Però no serà aquest l’únic tema del programa ja que també us parlarem de les convocatòries de diferents concursos, de beques i de premis, com ara el Premi de composició MASQUEFA-MONTGRINS que arriba enguany a la seva tercera edició; o de la 29 edició dels Premis Ateneus que convoca en sis modalitats diferents convoca de nou la Federació d’Ateneus de Catalunya; o de la ja propera resolució d’un altre guardó amb solera, com és la Beca Josep M. Bernat i Colomina per a Joves Instrumentistes de Cobla que convoquen conjuntament, ja per 24a vegada, l’Ajuntament e Bellpuig i l’Associació Músics per la Cobla.

El contingut musical l’inicia precisament la sardana “Maria Teresa”, del mestre Bernat, la que va guanyar el títol de Sardana de l’Any el 1974. També coneixerem la segona semifinalista de l’edició d’enguany d’aquest popular concurs, és a dir, la composició del rossellonès René Picamal titulada “Joan et mereixes això i més”. I acabarem el programa amb l’audició de “Pedregada”, una genial composició del mestre Juli Garreta, que escoltarem en la versió de la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida per Bernat Castillejo.

I més enllà de les sardanes, en el nostre Youtube de la setmana, tindrem un interessant tema del cantautor barceloní Raül Bonilla titulat “Patrons i vaixells”, pertanyent al seu darrer treball discogràfic 108.000 MILIONS DE FORMES que va presentar el passat mes d’abril.

I també hi haurà les altres SECCIONS:

 

I tot inclòs en una hora de ràdio en la qual encara tindrem temps de donar la benvinguda als oients de RÀDIO SALT, emissora on ens podreu escoltar cada dissabte a les 11 del matí des d’aquesta mateixa setmana.

I de tenir en record constant els nostres presos polítics i exiliats. Us volem a tots a casa. I fins que això no sigui realitat, el llaç groc presidirà la nostra feina.

I la setmana que ve… més!