Programa 501 – 11/10/2019 – Edició 2290

Programa 501 – 11/10/2019 – Edició 2290

MANRESA ES VESTEIX DE FIRA

Un any més la capital del Bages gaudeix de la catarsi que significa acollir aquesta Fira d’Espectacles Arrel. Des del passat dijous 10 i fins el diumenge 13, Manresa acull aquesta 22a edició de la Fira Mediterrània, una setantena de propostes a cavall de la cultura popular i les músiques del món de les quals podreu gaudir aquest allargat cap de setmana. És clar que serà aquest un dels temes troncals d’aquest FES TA FESTA que us convidem a escoltar.

Però, com sempre, no serà l’únic. Comentarem la feina que sabem que en diferents àmbits s’està fent per la continuïtat de les ballades al Pla de la Catedral de Barcelona del dissabtes a la tarda després de l’excel·lent feina realitzada durant quasi mig segle per l’Obra Sardanista Violetes del Bosc amb en Sebastià Alba al front. I, en aquest aspecte, les dues sardanes del programa d’avui estan dedicades a ell i a la seva colla: “Violetes del Bosc”, d’Agustí Borgunyó i “A redós de la Catedral”, d’Àngel Pont. Les sentirem en versió de la cobla la Principal de la Bisbal.

I també parlarem, o més ben dit, deixarem intuir (amb la delicadesa que ens caracteritza), el nostre emprenyament per la situació política i per aquesta imminent i vergonyosa sentència que hauria de fer avergonyir tanta gent. I per això el nostre Youtube de la setmana serà aquest clip de nova creació del tema de l’Àlex Pérez titulat “Un somni immens”, una cançó que defineixen nascuda com a resposta a la sentència injusta dels presos polítics, l’empresonament dels CDR i la persecució constant de la dissidència política i per la qual l’autor ha comptat amb una munió de col·laboracions.

I en la mateixa línia escoltarem un dels grups present a la Fira manresana, el banyolí GERMÀ NEGRE amb el tema que inicia el seu darrer CD MOLT DE PORC i POCA SALSITXA. Porta per títol “La vaca” i musica un poema del sabadellenc Joan Oliver Pere IV que després de tants anys continua més vigent que mai.

A les SECCIONS, com sempre, us presentem un menú d’allò més variat:

I amb tot això i moltes més coses, com aquell que no vol la cosa, ja haurem acabat el programa 501.

La setmana que ve… més!