Programa 511 – 20/12/2019 – Edició 2300

Programa 511 – 20/12/2019 – Edició 2300

Gerard Montsech

Gerard Montsech guanya la XXV beca Josep M. Bernat

El tenorista de Rubí ha estat el guanyador de l’edició d’enguany de la Beca Josep M. Bernat per a Joves Instrumentistes de cobla que anyalment convoca l’Associació MÚSICS PER LA COBLA i l’Ajuntament de Bellpuig. La dotació de 2500 € li serà entregada en el concert de Reis que tindrà lloc a la vila de Bellpuig el segon cap de setmana del proper mes de gener.

És clar que aquest serà un dels temes centrals del programa i en aquest sentit us convidarem a escoltar la sardana “Perseverança” del mestre Bernat, una composició amb un títol adient per celebrar l’atorgament d’una beca i que, d’altra banda, va ser finalista i guanyadora del Premi de la Crítica del Concurs LA SARDANA DE L’ANY en la edició del 1977.

Museu de la Mediterrània – Torroella de Montgrí

Però també us parlarem, per exemple, de diverses activitats relacionades amb el Museu de la Mediterrània, de Torroella de Montgrí: com la inauguració de la Sala de les Bèsties i dels Gegants, del Pessebre de Josep Mir o dels actes commemoratius que han tingut lloc a l’Espai Ter en el centenari del naixement de la inoblidable Teresa Rebull.

I de diversos concerts de Nadal i Sant Esteve que tenen lloc aquest cap de setmana com els de Calella o Barcelona (dels quals ja us havíem parlat) o dels de Sabadell o Sarrià de Dalt, per citar-ne solament alguns.

La part musical, estarà marcada per la imminent celebració del Nadal i per això escoltarem la versió del grup BLAUMUT de la nadala “El noi de la mare”. I el nostre Youtube de la setmana estarà dedicat a un dels temes de l’exitosa Marató de TV3 que el país va viure el passat cap de setmana: concretament la cançó “El món”, popularitzada els anys 60 del segle passat per l’italià Jimmy Fontana i versionada per l’ocasió pel cantautor Cesk Freixas amb el grup vocal Ol’Green i els Acordionistes de l’Escola Folk del Pirineu.

 

També tindrem seccions:

I per acabar el darrer programa abans de Nadal, acabarem amb la sardana del nostre director Jesús Ventura titulada “Nadales”, amb la cobla Els Montgrins, un tema musical que cada any vol ser la nostra felicitació nadalenca per a tots aquells que escolteu, i per tant, feu possible que el FES TA FESTA sigui realitat setmana a setmana.

I pel exiliats i els presos polítics… Fins que no en quedi ni un.