Programa 572 – 19/02/2021 – Edició 2361

Programa 572 – 19/02/2021 – Edició 2361

Amadeu Vives i Roig (1871-1932)

AMADEU VIVES I LA COBLA

Aquest és el nom del concert que el proper dissabte dia 27, a les 7 de la tarda, presentarà la cobla Ciutat de Girona a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona, per tal de commemorar els 150 anys del naixement del compositor de Collbató que va ser conegut especialment per ser l’autor d’òperes i sarsueles tan populars com Maruxa, Bohemios o Doña Francisquita, però que també va fer la seva petita aportació a la música per a cobla amb quatre sardanes que es podran sentir a mode d’integral en l’esmentat concert. Com a exemple escoltarem la sardana Montserratina, del mestre Vives, en la versió de la cobla Laietana enregistrada l’any 1963. Ja ha plogut, ja…!

Però també us parlarem de “Sacerdots sardanistes”, que és el títol d’un altre concert que tindrà lloc el diumenge 28, a les 5 de la tarda, a Barcelona, al Santuari de la Mare de Déu del Carme (Carmelites) situat a l’Avinguda de la Diagonal, 422 i organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya amb l’objectiu de promoure la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La part musical anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Un interessant programa amb autors com Valentí Miserachs, Albert Taulé, Marià Miró, Àngel Obiols, etc.

I no faltarà el menú del 34è Tradicionàrius per a aquest cap de setmana i per al següent.  De tots els actuants d’aquesta quinzena escoltarem el tema Marineries amb el grup Urbàlia Rurana i Flamarada amb la Companyia Elèctrica Dharma en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

També tindrem SECCIONS. Per aquesta setmana

I acabarem escoltant a la cobla Els Rossinyolets i la sardana “Rubina”, del compositor i fiscornaire de Castelló d’Empúries Pau Guanter “Rossinyol”, del que enguany es commemora també el 150è aniversari del seu naixement.

I la setmana que ve, un altre FES TA FESTA, amb la primera eliminatòria de la SuperSardana de l’Any!


Podeu veure aquí una versió confinada del Youtube de la setmana del tema “Flamarada” de la Companyia Elèctrica Dharma. Com ha de ser…