Programa 585 – 21/05/2021 – Edició 2374

Programa 585 – 21/05/2021 – Edició 2374

30è Festival CORNAMUSAM a Olot

La trentena edició del Festival Internacional de la Cornamusa se celebrarà enguany entre els dies 29 de maig i 5 de juny se celebrarà a la capital de la Garrotxa. Aquest dissabte dia 22 a les 6 de la tarda hi haurà una presentació al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. Podeu consultar tot l’extens i variat programa al web del Festival: www.cornamusam.cat.

Aquest serà un dels temes centrals del programa i escoltarem un tema del grup RIU X, un dels que participarà al Festival, concretament el titulat A una noia que passa per les llosanques, que sense ser el Youtube de la setmana pròpiament dit, també podeu veure al final d’aquest davantal juntament amb la promo del Festival.

Andreu Diport

D’altra banda us parlarem també del Concurs La sardana d’Igor Strawinsky, convocat per l’editorial FICTA per celebrar el seu 5è aniversari i del qual es va celebrar el concert final el passat dilluns al Casino l’Aliança del Poble Nou amb l’actuació de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Els guanyadors van ser: Andreu Diport en la modalitat de cobla i Gerard López en la de piano.

També us parlarem d’un altre guanyador, el compositor nord-català Olivier Marquès ja que, la seva sardana Porta-la amb tu, va guanyar el passat dissabte a l’Espluga de Francolí el títol de Súper Sardana de l’Any.

La d’en Marquès l’escoltarem per acabar el programa. I davant la impossibilitat d’escoltar encara la Sardana sobre un tema d’Strawinsky, de l’Andreu Diport, us convidem a escoltar una composició de les que va escoltar el compositor rus en la seva visita a Barcelona l’any 1924 i que li va fer dir allò de Més Garreta: la meravellosa “Llicorella”, del compositor de Sant Feliu de Guíxols.

El nostre Youtube de la Setmana el dedicarem al darrer EP del grup banyolí GERMÀ NEGRE que han realitzat amb la col·laboració de la Cobla La Bisbal Jove i que amb el títol genèric PICANTS, OBSCENES, AMOR I PENES recull 4 temes com el que us convidem a escoltar i veure: Fàstic d’amor.

Com és habitual, tindrem també les SECCIONS:

I moltes, moltes més coses… Bé, moltes més potser no… Alguna coseta més…

La setmana que ve sí que hi haurà moltes més coses. Ja hi podeu pujar-hi dempeus.