Programa 593 – 16/07/2021 – Edició 2382

Programa 593 – 16/07/2021 – Edició 2382

INCERTESA I CONFUSIÓ

I encara hi podríem afegir més substantius al titular: perplexitat, commoció, sorpresa… I no ens referim intrínsecament al tema COVID, que com tota pandèmia pot tenir girs de guió imprevisibles. Sinó al tractament que la nostra cultura popular està tenint per part de les autoritats components que obliga per exemple (i diuen que un exemple val més que mil paraules) a què l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona hagi de suspendre les ballades de sardanes al Pla de la Catedral barceloní per temps indefinit, just després d’haver-se celebrat actes multitudinaris “controlats”. Segurament hagués estat més espectacular i “periodístic” un altre titular: S’acaben les sardanes a la Catedral (amb un “temporalment” petitet en el sots-títol) però nosaltres no volem ser catastròfics.

De tot plegat, de la pandèmia, de les prohibicions i de les suspensions, us en parlem en aquest FES TA FESTA que teniu a un click i en el que parlem també de dos actes que se celebren aquest dissabte dia 17: del Festivalet del Collsacabra que es celebra a Cantonigrós en el que, entre d’altres actuarà el Cat Klezmer Trio, del que escoltarem la seva particular versió de El cant dels ocells en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

O de la presentació del nou CD de la Cobla Berga Jove que tindrà lloc al Teatre Municipal de Berga. Un CD titulat ROBERT AGUSTINA BUSQUETS – OBRA PER A COBLA i de qui escoltarem gairebé en primícia, la sardana que porta per nom Gerard i Marta.

A més tindrem les SECCIONS:

I encara en la part musical, no us perdeu l’arranjament de l’Esteve Molero del tema principal de Nino Rota de la pel·lícula Fellini 8 1/2, interpretat per la cobla Marinada; o la sardana de Josep M. Ruera “Barcelona, la ciutat”, en la versió de la cobla de Cambra de Catalunya enregistrada l’any 2010.

I la setmana que ve hi tornarem. O ja hi hem tornat…