Programa 599 – 27/08/2021 – Edició 2388

Programa 599 – 27/08/2021 – Edició 2388

Les JIF-Catalunya arriben a la 49ena. edició

Aquest festival, que va iniciar allà als anys 70 del segle passat l’Esbart Lluís Millet de Barcelona,  és el que ocupa el nostre titular d’avui ja que, organitzat des de fa ja molts i molts anys per ADIFOLK (l’Associació per a la Difusió del Folklore) arribarà enguany a la seva 49a. edició que es desenvoluparà entre els dies 3 i 12 de setembre. En podeu trobar tota la informació tant pel que fa als grups  que hi participen com a les dates de les actuacions a l’adreça web de l’Associació: www.adifolk.cat i us en podeu baixar el programa oficial en aquest link.

I també en aquest primer programa de setembre us parlarem del darrer número (el 21) de la Revista semestral CANEMÀS, en la qual s’estrena com a director el nostre col·laborador Antoni Serés i que compta amb un dossier central titulat Reafinant una identitat sonora de país, entre el folk, l’arrel i la tradició  que ha estat dirigit per l’Anaís Falcó, a més de molt és altres coses. Trobareu també tota la informació que us calgui en el següent enllaç: https://www.ens.cat/canemas.

A més de tot això tindrem, és clar, les seccions:

I bona música. Començant amb el Youtube de la setmana que protagonitzarà el darrer que ens falta per escoltar dels finalistes del Concurs SONS: el grup DIODE amb la seva particular versió d’un estàndard tradicional: El testament d’Amèlia.

I també escoltarem el grup DE SOCA-REL amb el Ball de Cintes de les Preses (en plena celebració del Festival ÉSDANSA). I les sardanes repte: “Agost a Calella” d’Eduard Martí Teixidor, i “Bas refilant” de Josep Bassachs, dedicada a la Vall d’en Bas i avui, de retruc, als amics de Ràdio LA VALL, de Les Preses.

I la setmana que ve, el número 600 dels FES TA FESTA internàutics.

No us el perdeu…!