Programa 601 – 10/09/2021 – Edició 2390

Programa 601 – 10/09/2021 – Edició 2390

Tortosa, Ciutat Gegantera 2021

Els propers dies 17, 18 i 19 de setembre, la capital del Baix Ebre serà també la capital gegantera del país ja que serà nomenada Ciutat Gegantera 2021, una festa que enguany arriba ja a la 33a edició. Podeu trobar tota la informació al respecte a la plana web https://ciutatgegantera2021.cat/.

Aquest serà un dels temes d’aquest FES TA FESTA número 601. Però n’hi haurà d’altres. Com ara el Curs de Formació adreçat a directors, mestres de dansa, monitors i balladors que amb el títol de L’APORTACIÓ DE MANUEL CUBELES A LA DANSA TRADICIONAL han organitzat l’Agrupament d’Esbarts de Catalunya i la Comissió Any Manuel Cubeles que se celebrarà durant 4 dissabtes a cavall dels mesos d’octubre i novembre a L’Espona de Rubí. Us hi podeu inscriure en aquest e-mail: agrupament@esbarts.cat.

El Youtube de la setmana el dedicarem al desè dels vídeos promoguts pel Departament de Cultura de la Generalitat que amb el títol genèric de VISIONS CREATIVES DE LA FESTA han anat publicant enguany des del mes de febrer amb el patrimoni festiu com a pal de paller i per a ser eina per a la seva difusió a través dels canals de comunicació actuals. El que us presentem està dedicat a les Mares de Déu de setembre i el protagonitza el grup tortosí Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Montserrat Pujolar

I pel que fa a la música, escoltarem una sardana de la Montserrat Pujolar, Ripoll a l’entorn del Monestir, ja que la compositora ripollesa serà protagonista en els actes de la Diada Nacional a la seva vila nadiua i serà guardonada el proper dia 18 amb el Guardó Guifré, per la seva aportació com a promotora i difusora de la cultura catalana i de la Vila de Ripoll. Felicitats Montserrat.

A les SECCIONS, continuïtat:

I encara un tema del grup RANDELLAIRES: Si en són set o vuit. I per acabar el programa la sardana del mestre Manuel Blancafort titulada La Verge de Paulau-solità, dedicada a Ràdio palau, de Palau-solità i Plegamans.

I de la Diada quasi no en parlem… Ja ho farem la setmana que ve…