Programa 609 – 05/11/2021 – Edició 2398

Programa 609 – 05/11/2021 – Edició 2398

RETROBESTIARI, un llibre de capçalera

RETROBESTIARI és el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya que posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80, quan amb la recuperació de la democràcia a Catalunya, començà la revifalla i renaixement del bestiari festiu. Es presentarà aquest dissabte 20 de novembre, a dos quarts d’una, al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, de Barcelona, i fins a final d’any hi haurà també sengles presentacions a Tortosa, Manresa i Vilanova i la Geltrú.

En el transcurs del programa us parlarem també de diverses notícies entre les quals destaquem el patrocini de Bonpreu i Esclat a les retransmissions de la sardana esportiva, de l’Exposició Griselda Karsunke, una dona polifacètica que es pot veure entre els dies 6 i 21 de novembre a la Sala d’Exposicions Plaça Major, de Centelles i de la nova ubicació de l’Exposició Joan Tomàs, una vida musical, ara instal·lada a Santa Coloma de Queralt fins al 17 de novembre.

I del nou BUSCA-RAONS de l’Amadeu Carbó, aquestes converses tranquil·les sobre cultura popular i tradicional que ja han arribat a l’edició número 10 i que en aquesta ocasió serà amb el coreògraf Lluís Calduch. La podeu i escoltar íntegrament al final d’aquest davantal.

El Youtube de la setmana el protagonitzarà el graller sallentí Roger Andorrà amb el tema Toc de Castell, que pertany al seu projecte ELECTROGRALLA i que estarà inclòs en el nou CD que presentarà l’any proper sota el títol genèric d’EMPELT.

També us parlarem de com es va desenvolupant el Cicle de Cultura Popular als Ateneus de Barcelona i escoltarem un tema musical, El moliner del Fresser, a càrrec de l’Orfeó de Les Corts que actuarà el proper diumenge dia 7, juntament amb la Coral Quorum als Lluïsos d’Horta.

I a les SECCIONS, com sempre, una mica de tot:

Finalment, anirem fent boca pel Memorial Joaquim Serra que tindrà lloc el proper dilluns, 15 de novembre, a les set del vespre, al Casino L’Aliança del Poblenou tot escoltant dues sardanes del mestre de Peralada: Joiosa, amb la Cobla de Cambra de Catalunya i Recordant Vic (amb l’Orquestra Somfònivcd de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Salvador Brotons.

I la setmana que ve hi tornarem. Si tot va bé…

——————–