Programa 613 – 03/12/2021 – Edició 2402

Programa 613 – 03/12/2021 – Edició 2402

Adéu Xino

Josep M. Francino

El passat dimecres a la tarda, quan ens disposàvem a enregistrar aquest primer FES TA FESTA del mes de desembre de 2021, ens assabentàvem de la mort d’en Josep Maria Francino, el nostre company radiofònic i musical des de fa, com a mínim, tres dècades. Però, per sobre de tot, l’amic entranyable, una persona meravellosa, polifacètica, diria que hiperactiva, però apassionada, entusiasta, vital, incansable, inesgotable i sempre disposat a donar-te un cop de mà en el que calgués.

La família, la ràdio, la música i els Beatles han estat els quatre eixos de la seva existència que li generaren una gernació d’amics i de companys de viatge.

Josep Maria Francino (a qui deien en Xino): potser el teu viatge s’ha acabat. Però si diuen que ningú mor mai mentre algú el recordi, per la nostra banda tens assegurada la més merescuda de les eternitats. Descansa en pau, amic.

Però en Xino era d’aquells que deien allò que l’espectacle ha de continuar i, malgrat que el FES TA FESTA d’avui és especial i li dediquem a ell, hem volgut fer un programa el més normal possible, tot i que la música, per exemple, serà Francino. L’escoltarem, juntament amb els seus companys del Magical Mistery Grup, interpretant Estic tan cardat, una divertida adaptació al garrotxí de la popular I’m so tired dels Beatles; o cantant amb el Radiokuartet un tema seu amb poema de Jaume Fuster titulat Budell de cantonada; o presentant-nos un altre tema seu amb el grup Els Folls que es diu Comunicació.res i que obre el repertori del seu darrer i recent CD FOLLS 55 de l’any 2020, en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

També tindrem les SECCIONS:

I parlarem també de la notícia que havia de ser el titular del programa, els Premis BEST (amb Premi pel nostre Amadeu Carbó inclòs) tot i que no ho podrem fer amb ell ja que aquesta setmana està allitat amb grip.

I al final del programa, Enyor, l’emotiva sardana del mestre Ricard Lamote de Grignon; no deu existir una manera millor de plasmar els nostres sentiments que amb aquesta música meravellosa.

I la setmana que ve hi tornarem, no en tingueu cap classe de dubte. En Xino no ens hauria deixat fer cap altra cosa…