Programa 625 – 25/02/2022 – Edició 2414

Programa 625 – 25/02/2022 – Edició 2414

Uns diables de Carnaval a Vilanova i la Geltrú

Aquest 2022 el Carnaval vilanoví recupera una comparsa de diables de la qual es té notícia de la seva participació al segle XIX.

Teniu la disfressa a punt, sou més de balls i saraus, o sou més de gegants bojos, de rues…. Tant és, aquest cap de setmana és Carnaval, i podreu triar. Ara que sembla que el podem celebrar amb normalitat no ens estarem de fer-ho.

El nostre programa serà molt de Carnaval. Hem anat a Vilanova i la Geltrú, ja que el seu Carnaval presenta novetats. Al Fes ta festa volem estar atents a les novetats festives per poder-vos-les explicar. En aquest cas ha estat el Joan Ignasi Gomez, en Txatxi que ens explicarà les novetats del Carnaval Vilanoví d’aquest 2022.

 

 

Com sempre una tria musical on posem una especial atenció a la programació del Tradicionàrius, i al concurs de la Sardana de l’any, una selecció de notícies breus

I les seccions habituals dels nostres col·laboradors.

 

Temes musicals:

  • Les danses de Vilanova d’Eduard Toldrà, una Glossa per a cobla que va rebre
    Premi Concepció Rabell 1920. Estrenada al Palau de la Música Catalana, de Barcelona, el 1 de gener de 1922, per la cobla La Principal de la Bisbal. Nosaltres l’escoltarem en la versió enregistrada per la Cobla Sant Jordi, Ciutat de Barcelona l’any 2012 en un doble CD que dur per títol “Eduard Toldrà. Obra per a cobla integral” sota la direcció de Salvador Mas.
  • El segon tema musical d’aquest Fes ta Festa, hem programat Carnestoltes de Neu de Vicent Torrent que va enregistrar el 1971.en un àlbum que dur per nom Rosa Perduda.
  • De Cafè d’Alger us proposem escoltar un tema divertit El Mustafa Català. És el nostre YouTube de la setmana.
  • Tancarem el programa amb la sardana Nuri de Joan Lluís Moraleda, guanyadora de la setena eliminatòria de la Sardana de l’any.

Seccions:

Fins aquí, bon Carnaval a tothom. La setmana que ve, hi tornarem.