Programa 339 – 30/09/2016 – Edició 2128

Programa 339 – 30/09/2016 – Edició 2128

Ràdio Sabadell s’afegeix
a la família del FES TA FESTA

radio-1L’emissora vallesana incorpora el nostre programa a la seva graella des del present mes d’octubre, tots els dissabtes a les 9 del matí (un horari força generalitzat pel conjunt de ràdios que ens programen). Benvinguts i moltes gràcies per aquesta confiança que esperem no decebre. Seguirem treballant per això.

I el primer FES TA FESTA que escoltaran els nous oients de Ràdio Sabadell serà un programa força casteller. Si bé és veritat que, des de fa més de 25 anys, comptem fidelment amb la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens destaca com “Els Minyons van fer Barcelona de 10” (sens dubte la novetat més important del Baròmetre casteller dels darrers dies), la imminent celebració aquest mateix cap de setmana del Concurs de Castells a Tarragona ha fet que li haguem donat feina extra i amb els seus comentaris i previsions i el tema “Jo competeixo”, de MANEL, hem preparat un especial dedicat concurs que esperem que us complagui.

Però el programa començarà, com és habitual, amb LA COLUMNA que escriu habitualment el nostre director Jesús Ventura. Aquesta setmana un comentari bàsicament informatiu titulat “El Memorial Joaquim Serra al Romea” en el qual ens comenta els detalls d’aquest tradicional concert que organitza anyalment l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i que enguany se celebrarà el proper dilluns, dia 17 d’octubre, a les vuit del vespre, en l’escenari d’aquest emblemàtic i històric teatre barceloní. Del mestre Joaquim Serra escoltarem la versió que va enregistrar la Cobla de Cambra de Catalunya sota la direcció de Salvador Brotons de la sardana “Sabadell”. Valgui també com a salutació als nostres nous oïdors.

14404Us presentarem el primer CD de la cobla Berga Jove, en què amb el títol de “Sardanes del Centenari” es recullen diverses composicions dedicades als cent anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. N’escoltarem dues mostres: les sardanes “Atmosfera berguedana”, òpera prima del jove compositor Joan Serra i “L’oreneta de Queralt”, del mestre Manuel Oltra.

I com sempre, tindrem moltes i variades seccions:

  • Les DITES I REFRANYS, d’en Víctor Pàmies, que en aquesta ocasió ens assevera allò que “El dilluns és el diumenge dels ganduls“. Tot i que com diu l’Amadeu Carbó, per als ganduls de veritat ho és el dilluns, el dimarts, el dimecres…
  • Els amics de la Companyia L’Anònima de Jocs ens porten la seva secció mensual, el VA DE JOC, que en aquest cas ens parlarà del joc de les “Bitlles” o birles, ben present a molts indrets del país.
  • Tindrem el darrer dels CANTS DE TAVERNA de la temporada regular estiuenca que ens convida a escoltar en Francesc Sànchez Carcassés. Un clàssic de clàssics: “Adiós mi península hermosa“, amb els  PORT-BO amb la versió enregistrada amb ex-components pel disc commemoratiu dels 50 anys del grup.
  • I una nova cita de final de mes amb l’erudició i el bon saber del nostre home a les terres de Ponent, el Sr. Llorenç. ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb els quals acomiadarem el mes de setembre, porten per títol “No hi ha més cera que la que crema“.

I la setmana que ve recuperem els EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, i les CANÇONS PICANTS de la Marta Ibàñez i… Però això serà la setmana que ve. No ens precipitem!