Programa 423 – 20/04/2018 – Edició 2212

Programa 423 – 20/04/2018 – Edició 2212

PER SANT JORDI, LLIBRES, CD’s I ROSES

Com no podia ser d’altra manera. I ja portem tres programes…

Però és que les novetats no s’acaben. En el programa d’avui us parlem de BESTIARI, un quadern que és el tercer volum de la col·lecció Grups Festius de Barcelona, editat per EL CEP I LA NANSA Edicions i l’Ajuntament de Barcelona, amb textos de Xavier Cordomí i il·lustracions de JuanolO. O, el darrer llibre del nostre col·laborador Fra Valentí Serra de Manresa, en aquest cas en castellà (mireu si som plurals!): “El huerto medicinal. Sabiduría capuchina de la A a la Z”, publicat per Editorial Mediterrània.

O de la nova edició del conte d’en Joan i la Marieta, que presenten el dia de Sant Jordi els Geganters de Sant Cugat: “Petits contes gegants de Sant Cugat”, escrit per Pere R. Pons i il·lustrat per en Biri.

I com sempre, als voltants de Sant Jordi, recuperem el nostre cronista del món casteller, la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que en aquest primer capítol de la temporada ens l’ha titulada: “Pretemporada remullada i fent pinya per la llibertat”.

També parlarem de concursos. Dos lligats directament amb la Fira Mediterrània de Manresa: d’una banda, de la posada en marxa del concurs SONS DE LA MEDITERRÀNIA, al que fins el 31 de maig s’hi poden presentar candidatures; i també dels ja guanyadors del Tercer Premi Teresa Rebull, l’Arnau Tordera i en Magí Canyelles pel seu projecte “Les cançons seran sempre nostres”, i

Per cert que el Youtube de la setmana ens el porten el grup MASCARATS amb un tema titulat “Els carrers seran sempre nostres”.

I pel que fa al món de la cobla, també parlarem dels guanyadors del Concurs MASQUEFA-MONTGRINS 2018, els compositors Ramon Cardo i Gerard Pastor; i que fins al 30 d’abril encara es poden presentar sardanes per optar al Premi Memorial Pere Fontàs, que es convoca des de la vila d’Amer.

No faltaran les seccions, i a banda de la ja esmentada CRÒNICA CASTELLERA us en proposem quatre més:

I encara us podrem parlar del Primer Simposi de Campaners que es celebrarà el proper dia 28 a Os de Balaguer; o de l’extens programa de concerts al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius); o de l’espectacle de la Llegenda de Sant Jordi que tindrà lloc al Parc del Pou d’en Fèlix, d’Esplugues de Llobregat, també el proper dissabte 28, al vespre…

Igualment coneixerem la vuitena finalista de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la composició de l’Amadeu Escoda titulada “Vinyes de ma terra” que ens interpretarà la cobla Sant Jordi. I al final del programa, escoltarem un any més la popular sardana del mestre Fèlix Martínez Comín imprescindible en aquestes dates: la titulada “Rosa de Sant Jordi”.

I enguany, a més de la vermella, n’hi ha d’haver de grogues…

Que no entenen res…!