Programa 473 – 29/03/2019 – Edició 2262

Programa 473 – 29/03/2019 – Edició 2262

20 anys de FESTES.ORG

Ara fa vint anys que va néixer a la xarxa www.festes.org, una de les webs de referència de la cultura popular i tradicional que, de la ma d’en Manel Carrera, continua encara esdevenint una font d’informació imprescindible per a tots aquells que els agrada gaudir de la festa i de les tradicions. No cal dir que ens n’alegrem i que els enviem la nostra felicitació més sincera i el nostre esperonament perquè continuïn molts i molts anys més.

Però en aquest FES TA FESTA, us parlarem també de moltes altres coses. Com per exemple del CORNAMUSAM 2019, el festival internacional de la cornamusa que se celebrarà a Olot els dies 24 i 25 de maig i que organitzat per l’Associació El Til·ler es va presentar aquesta setmana a Can Trincheria, a la capital de la Garrotxa. O del Premi MASQUEFA-MONTGRINS que ens anuncia que són tres les obres finalistes que s’estrenaran en concert el diumenge dia 7 d’abril, a les sis de la tarda, a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo, a Masquefa, en el marc del cicle Masquefa sona bé. O del curs gratuït de castells per canalla (de 4 a 13 anys) que amb el títol de “Vols aprendre a tocar el cel?” es durà a terme cada dimecres a la tarda dels mesos d’abril, maig i juny a la Plaça del Consell de la Vila de Sarrià, organitzat pels Castellers d’aquest barri barceloní.

I tot això per posar només alguns exemples, perquè també tindrem les seccions:

Musicalment coneixerem la sisena finalista de La Sardana de l’any 2018, la titulada “Noces d’or a l’antina”, de Rafel Guinovart. I escoltarem la segona sardana de la Capitalitat de Perpinyà, la titulada “Capvespre al Palau dels Reis de Mallorca”, de René Picamal. I escoltarem també una altra de les originals sardanes del mestre Francesc Pujol del darrer disc de la Cobla de Cambra de Catalunya: la titulada “Entremaliada”.

I tindrem un doble Youtube de la setmana. Dos vídeos que pengen de dos temes del CD PRAXINOSCOPI, que el Grup CRIATURES (o el que és el mateix: l’Ivo Jordà i el Marçal Ramon) va presentar el passat dijous al Tradicionàrius: d’una banda la meravellosa versió de ”La balanguera”, amb la veu de la Joana Gomila,  de la qual podreu veure el making off de l’enregistrament; i d’una altra, un dels temes de l’Ivó Jordà, el titulat “Terra”, amb el videoclip oficial dirigit pel Pol Fuentes.

I encara tindrem temps de repassar l’agenda de concerts i activitats del Tradicionàrius i del Cicle Cultura Popular als Ateneus pel present i pel següent cap de setmana, amb una munió d’ofertes…

I segur que m’oblido de coses!

Però dels presos polítics i dels exiliats no ens n’oblidem… No podrem mai…