Programa 603 – 24/09/2021 – Edició 2392

Programa 603 – 24/09/2021 – Edició 2392

Comença la 5a. edició del Cicle CULTURA POPULAR ALS ATENEUS

Aquest primer cap de setmana d’octubre comença el període de tardor d’aquest Cicle endegat per l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) i que només en aquests tres darrers mesos de l’any arribarà a onze teatres barcelonins que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, en els quals s’efectuaran una trentena d’actuacions entre bandes, cobles, corals i esbarts. Un projecte que amb els anys ha anat agafant volada reunint moltes sinergies i que en aquesta cinquena edició presenta una oferta realment espectacular. Podeu consultar tot el calendari de concerts i recitals en aquest programa.

Però òbviament, tot i ser el brillant titular d’aquests darrer FES TA FESTA de setembre, no serà aquest l’únic esdeveniment de què us parlarem ja que el proper dissabte dia 2 d’octubre tindrà lloc a Bellvei, a la comarca del Baix Penedès, la XV TROBADA DE CATIFAIRES DE CATALUNYA; l’Amadeu Carbó ens presentarà i recomanarà un llibre de Jordi Bertran i Yvonne Fuster titulat Els angelets de Santa Tecla; i parlarem també de la XVII convocatòria de la Beca Josep M. Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla. I de moltes coses més…

També tindrem el Youtube de la setmana en què us explicarem l’essència de la visita que li vam fer el passat cap de setmana a l’actor Joan Crosas, l’home que va escriure i cantar amb el grup Esquirols la cançó que va donar nom al nostre programa: FES TA FESTA. Amb ell vam poder parlar de moltes coses i una de les que ens va comentar és la sorpresa que tenia davant la munió de versions d’algunes de les seves cançons.

I precisament avui, al Youtube de la setmana escoltarem la versió del grup MESCLAT d’una de les seves creacions que més ha  transcendit en el temps: Torna, Serrallonga, una cançó enregistrada pel grup l’any 1980 i de la que us en expliquem també l’origen.

També tindrem les seccions:

I a la parts musical tindrem al grup EL PONT D’ARCALÍS i recordarem l’inconfusible veu de Jordi Fàbregas amb la cançó Foc al tribunal; i escoltarem les sardanes Dedicatòria de Josep M. Bernat i A Sabadell de Josep M. Serracant que dedicarem a una altra de les fidels emissores que ens fan confiança des de fa anys: Ràdio Sabadell.

I alguna cosa més, segur. Només heu de fer un clic.