Programa 232 – 19/09/2014
(Edició 2021)
25 ANYS DE “FES TA FESTA”
I és que va ser a finals del mes de setembre de l’any 1989 quan a les ones de Ràdio 4 naixia el FES TA FESTA, aquest programa que esteu a punt d’escoltar en la seva edició 2021, la 232 de la seva època internàutica. És clar que aquest serà un dels temes principals del programa d’aquesta setmana.
Un FES TA FESTA en què parlarem també de la V del passat onze de setembre. Ho farà per exemple el nostre director Jesús Ventura en la recuperada COLUMNA que ha titulat “Sant Tornerm-hi”, perquè encara que no fem vacances i no ens hem aturat a l’estiu, comencem una nova temporada del programa.
També tindrem l’entrevista-reportatge que prepara l’Amadeu Carbó, en què, en aquest cas, us parlarem de l’Exposició “Ballar al moro. Danses festives de moros i cristians a la Mediterrània Occidental” que s’inaugurarà el proper dia 24 a Tarragona en el marc del II Congrés Internacional de Balls Parlats. En parlarem amb Raül Sanchís, el comissari i ideòleg de l’exposició.
A les seccions, tindrem les habituals de cada setmana com la CRÒNICA CASTELLERA de Carles Esteve que ens repassarà els “Resultats més detacats del 10 al 14 de setembre”, en les actuacions al voltant de la Diada Nacional de Catalunya. I també les DITES I REFRANYS de Víctor Pàmies que aquesta vegada a basat la seva secció en aquella expressió tan nostrada que diu “Endavant les atxes”.
I també recuperarem algunes seccions històriques que fa temps que no sentim però que molt probablement tornaran aviat al FES TA FESTA:
- Les DANSES que preparava la Berta Miró, de la qual recuperem “Clavellet”, una coreografia del manresà Joan-Manel Miquel sobre el tema musical del mateix nom del grup S’Albaida.
- Els CONTES I MENTIDES de l’Albert Estengre, del qual recordarem la faula de “La tortuga i l’escorpí”. Sembla mentida com ens poden il·lustrar i ensenyar les històries que els passen als animals.
- I recuperarem també un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que el mes de setembre de 2010 ens explicava les avantatges i els perills per aquells que asseveren: “Necessitem un canut de minairons”.
Tot plegat assaonat amb bona música i amb títols que ben bé podrien fer referència al nostre primer quart de segle d’història: les sardanes “25 anys junts”, de Manel Saderra i Puigferrer, o “I l’any que ve… 26!”, d’Antoni Saladrigues. Per acabar amb el tema d’Esquirols que dona nom al programa “Fes ta festa”.
I quan diem “per acabar” ens referim, és clar, al programa present. La setmana que ve, més.