Els fets que han envaït l’actualitat a partir de la convocatòria i la campanya del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1-O, ha provocat la reacció en massa de la pràctica totalitat dels col·lectius de cultura popular i tradicional del país. L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten també en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.
Visca Catalunya lliure!
Tots a votar!
Programa 392 – 29/09/2017 – Edició 2181
Nova temporada del FES TA FESTA
Sempre per aquestes dates, a finals de setembre, després de la Mercè, de Santa Tecla, etc. acostumem a marcar l’inici d’una nova temporada del programa. Però els que ens coneixeu ja sabeu que les nostres noves temporades no són més que punts i seguit per continuar fent allò que ens agrada: parlar de cultura popular i tradicional a la ràdio i a Internet.
I per això, malgrat que no podrem evitar parlar del referèndum, del piolín i que ens estem votant a sobre, el FES TA FESTA tindrà de tot, com sempre.
Començant per les seccions:
- Amb la nova temporada recuperem LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, que comença fent una anàlisi del que, en la seva opinió, són “Insults” i del que no ho són.
- La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens destaca que “La Jove segueix creixent per Santa Tecla” i ens parla també, entre d’altres coses, del 4d9f dels de Gràcia.
- A les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens parla d’aquella frase que comença dient “Hi ha més dies que llonganisses”. Si voleu saber com continua…
- L’Albert Estengre, en els seus CONTES I MENTIDES, ens explicarà una llegenda d’aquelles que fan fortuna: la de “Les quatre barres de sang”. Com diuen els italians se non è vero, è ben trovato.
- Torna també el Sr. Llorenç Aguilà que a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ ens parlarà de “Números i lletres”. Concretament, el número 1 i la lletra O seran força protagonistes.
- I en Francesc Sànchez Carcassés ens porta una versió realment brutal d’un dels CANTS DE TAVERNA més populars de la història: l’havanera “Lo meu avi”, com veieu interpretada en ebrenc gràcies a la versió ska del grup XEIC!.
I musicalment parlant tindrem també tres temes molt significatius: “Tinc un clavell per a tu”, de Lluís Llach; “Germans de llengua” d’en Joan Rovira i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona (el nostre YouTube de la setmana); i el nostre “Fes ta festa”, de Joan Crosas, amb el grup ESQUIROLS.
A banda, escoltarem la primera semifinalista de les sardanes que optaran a guanyar el Concurs “La Sardana de l’any 2017”, la original d’en Xevi Capdevila titulada “L’Isaac Carquinyoli”.
I us parlarem de molts actes programats arreu del país. Aquí en teniu alguns cartells.
A partir d’aquest cap de setmana, comencem un altra episodi de la nostra història. Nova temporada, nous programes, noves seccions… Tant de bo que també ben aviat puguem comptar amb un nou estat…