Visca la república!

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

Visca la república!

Programa 394 – 13/10/2017 – Edició 2183

Diguem no… encara!

Sembla mentida però portem unes quantes setmanes parlant de moltes coses que es deien o es feien ja fa mig segle i que estan, malauradament, d’allò més vigents. Ens podreu dir que aquesta és la nostra feina: parlar de cultura, de tradicions, de costums… Però no, malauradament en els darrers programes no tenim temps de parlar de cultura popular i tradicional i ens emborratxem comentant una actualitat política i social que sí que ens recorda el passat, però un passat horrible i que no imaginàvem que viuríem de nou.

És per això que una bona part de la música del programa d’avui està dedicada a temes històrics que semblen escrits la setmana passada. Escoltarem un tema del grup Sangtraït titulat “El vol de l’home ocell”

I la mítica cançó “Diguem no”, d’en Raimon, en la versió interpretada l’any 1966 a l’inoblidable recital de l’Olympia, de París. Han passat més de 50 anys i si l’escolteu amb atenció…

El FES TA FESTA tindrà també les habituals seccions:

També us parlarem de LA SARDANA DE L’ANY 2017 i de l’aplaçament del resultat de la tercera eliminatòria per problemes amb el servidor del Portal Sardanista. Però tot i que ni podrem escoltar encara la tercera semifinalista, us convidarem a sentir les guanyadores del Premi Joventut i del Premi de la Crítica de l’edició del 2016: “Sardana n. 5”, de Xavier Ventosa; i “De Figueres a Port-lligat”, d’Antoni Ros-Marbà.

Josep Crivillé i Bargalló (1947-2012)

I encara us parlarem de moltes altres coses: com ara de la presentació al CAT de Barcelona de l’espectacle COS A COS a càrrec del grup HORA DE JOGLAR el proper dijous dia 19 d’octubre a dos quarts de deu de la nit; del Primer Congrés d’Etnomusicologia Memorial Josep Crivillé, que tindrà lloc el proper dia 20 d’octubre a l’església de Sant Esteve de Granollers; o del 7è Simposi Casteller que enguany abordarà la temàtica dels drets i les noves dinàmiques d’assaig i que se celebrarà dissabte 21 d’octubre, al Convent del Carme, de Valls, dins la Fira de Santa Úrsula, entre moltes altres coses…

I la setmana que ve, si no ens tanquem el web, més. I si ens el tanquen, també!

Ei! I que quedi clar: nosaltres vam entendre que es proclamava la república…